Från vänster: Marie Nord Andersson, Madeleine Fredholm, Ida Ödlund och Johanna Hedberg Hecktor. Från vänster: Marie Nord Andersson, Madeleine Fredholm, Ida Ödlund och Johanna Hedberg Hecktor.

Boendestöd tilldelades helt ny utmärkelse

För första gången någonsin har omsorgsnämnden i Trollhättan delat ut utmärkelsen ”Årets verksamhetsutvecklare inom välfärdsteknik”. Historisk första vinnare av priset blev socialpsykiatrins boendestöd.

Personer
Enhet Omsorgsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Omsorgsförvaltningen

För att stimulera och uppmärksamma utveckling och goda initiativ till arbetet med digital teknik har omsorgsnämnden infört utmärkelsen ”Årets verksamhetsutvecklare inom välfärdsteknik”. Priset, som består av en bonus på 10 000 kronor, kommer delas ut en gång per år.

Historisk första vinnare

Den 12 juni 2019 delades utmärkelsen ut för första gången. Vinnare: Boendestödet inom socialpsykiatrin.
– Vi är oerhört stolta över att ha fått det här priset. Att få skapa en högre delaktighet och självständighet hos brukarna är vårt mål och detta har vi kunnat göra med hjälp av välfärdsteknik, säger Johanna Hedberg Hecktor, enhetschef.

Nytänkande personal

Boendestöd arbetar bland annat med digitalt stöd i brukarnas egna telefoner och surfplattor. Till exempel genom digitala kalendrar och påminnelsefunktioner.
– Framgångsfaktorn är utan tvekan kompetent, nytänkande och flexibel personal som vill utveckla brukarna och verksamheten, säger Johanna Hedberg Hecktor.

Relaterad information

Juryns motivering

Boendestöd har på ett föredömligt och strukturerat sätt arbetat med digital teknik tillsammans med de brukare de ger stöd till för att öka självständighet, delaktighet och trygghet. Genom att sprida kunskap om och möjligheterna med användning av smartphones och surfplattor har man sett en ökad trygghet och självständighet i vardagen.

Senast granskad 2019-11-14 av Jonathan Hjort