Två personer står utomhus på en uteplats med ett diplom och en blomma. Stödassistenterna Gabbie Bergman och Therees Johansson på Viggen.

Årets Verksamhetsutvecklare inom omsorgen

Viggens dagverksamhet har satsat på hälsofrämjande åtgärder och promenerat avståndet till flera olika huvudstäder i Europa. Nu har verksamheten belönats med utmärkelsen ”Årets Verksamhetsutvecklare”.

Enhet Omsorgsförvaltningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Omsorgsförvaltningen

Omsorgsnämnden i Trollhättan delar årligen ut utmärkelsen "Årets Verksamhetsutvecklare". Under 2020 har en verksamhet utsetts som genomfört förbättringar utifrån Trollhättans Stads ledord mod.
– Viggens dagverksamhet har under året vittnat om stort mod och kreativitet när de utmanat sig och brukarna i vad som kan uppnås om man jobbar tillsammans mot ett mål, säger Lena Hult, omsorgsnämndens ordförande.

Virtuell resa genom Europa

Deltagarna och personalen på Viggen har genomfört en virtuell resa genom Europa som en del av en hälsofrämjande satsning. Med hjälp av stegräknare har de tillsammans promenerat avståndet till flera olika europeiska huvudstäder. Det totala avståndet på deras promenader har bland annat tagit dem till städer som Paris, Amsterdam, London och Berlin.
– Viggen har vågat drömma stort och med gemensamma krafter förverkligat sitt mål. Deras mod i målsättningen och den verksamhetsutvecklingen som skett under resan är en inspiration för många och något vi i Omsorgsnämnden vill uppmärksamma, säger Lena Hult.

Piggare deltagare

Viggens satsning har motiverat deltagarna att vilja motionera mer.
– Vi är så glada av att detta har gett resultat. En av våra deltagare har sagt att det inte gör lika ont i kroppen längre. Vi ser glädje, ork och piggare deltagare här på Viggen, säger Gabbie Bergman och Therees Johansson, stödassistenter på Viggen.
Efter promenaderna i Europa vänder verksamheten tillbaka blicken mot Sverige igen.
– Under 2021 är målet att vi ska promenera till olika svenska sevärdheter!

Relaterad information

Hedersomnämnande

Under omsorgsnämnden den 11 december tilldelades även Mötesplatsen (sysselsättning inom socialpsykiatrin) ett hedersomnämnande för modig verksamhetsutveckling. I ett år som präglats av en pandemi som omöjliggjort många sociala sammankomster har Mötesplatsen gjort kreativa lösningar som möjliggjort en trygg plats i vardagen för besökarna. 

Senast granskad 2020-12-11 av jonathan.hjort@trollhattan.se