Länktips

Här har vi samlat länktips dit du kan vända dig för att få stöd och hjälp.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Koll på SOC
Här får du svar på några vanliga frågor om socialtjänsten. Filmerna finns också på YouTube

Barnens hjälptelefon (BRIS)
Till BRIS kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Inget problem är för stort eller för litet. Du kan till exempel ringa om du känner dig ensam, rädd, ledsen eller bara behöver prata med någon vuxen. BRIS betalar samtalet och det syns inte heller på telefonräkningen att man har ringt.
Telefon: 116 111

Se filmen "Du är viktig", BRIS. En animerad film som enkelt berättar hur det går till när någon kontaktar BRIS, vem som svarar och vad man kan få hjälp med.

Barnombudsmannen
Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter och intressen.

Koll på soc
Koll på soc som svarar på barns frågor om socialtjänsten. Informationen utgår ifrån barns rättigheter och möjlighet till stöd från socialtjänsten.

Ungasjourer.se
Ungasjourer.se samlar alla jourer i Sverige som arbetar med att stötta och stärka barn, unga och unga vuxna! Ofta kan du chatta, maila eller ringa och prata med en jour. Hos en jour kan du alltid vara anonym, du behöver alltså inte berätta vem du är.

Maskrosbarn
Maskrosbarn är en förening som arbetar med att stödja unga som lever eller har levt i familjer där det förekommer missbruk eller psykisk ohälsa. Maskrosbarn startades av två tjejer som själva har erfarenheter av förälder med missbruk och/eller psykisk sjukdom.

Röda Korset - Jourhavande kompis som chatt 
Jourhavande kompis vänder sig till barn och ungdomar upp till 25 år. Hit kan du vända dig för att snacka om precis vad som helst.

HBTQ-jourernas riksförbund
HBTQ-jouren finns för dig som identifierar dig som hbtq-person och som blivit utsatt för kränkningar, hot eller våld. Även anhöriga och vänner till våldsutsatta hbtq-personer är välkomna att kontakta oss.

Sjukvårdsupplysningen 1177 
Om du eller någon anhörig blivit sjuk och behöver råd av en sjuksköterska ring sjukvårdsupplysningen 1177. Sjukvårdsrådgivningen är öppet dygnet runt. Vid akuta fall ring alltid 112.
Telefon: 1177

Sjukvårdsupplysningen 1177 om diagnoser och besvär som ung
Man kan drabbas av många olika slags problem som påverkar ens liv, hälsa och skola. Här nedan presenteras några vanliga diagnoser och tillstånd. Det är bra att skaffa sig mer kunskap för att förstå sig själv, sitt problem och var man kan söka hjälp.
Telefon: 1177

Tjejzonen
Tjejzonen arbetar med att förebygga psykisk ohälsa hos flickor mellan 12 -25 år genom enskilda stödsamtal via våra chattar.

UMO – Ungdomsmottagningen på nätet
UMO är en nationell ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. Här kan du bland annat hitta information om sex, hälsa och relationer.

Brottsofferjouren
Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan man ringa och vara anonym om man vill och få stöd och information.
Telefon: 116 006 (gratis)

Tjejjouren Eva
Tjejjouren Eva är en ideell förening som arbetar för att stötta och stärka unga tjejer. Hos oss är inga frågor för stora eller för små - vi lyssnar alltid när du behöver någon att prata med.

Unga relationer
Ungarelationer.se ger stöd och information till dig under 20 år som blir utsatt i din relation, är kompis till någon som blir det, eller är den som utsätter. Det kan vara pågående eller ha hänt tidigare. Chatten är öppen varje kväll klickan 20-22.

Logotype "Jag vill vet"

Webbplats för barn och unga som utsatts för brott

Nu har Brottsoffermyndigheten skapat webbplatsen www.jagvillveta.se riktad direkt till barn och unga med stöd och tips.

Koll på soc

Koll på soc

Koll på soc är en ny webbsajt för barn om socialtjänsten.

Akut hjälp för barn och unga

Här finns telefonnummer dit du som är ung och som behöver akut hjälp kan vända dig.

Senast granskad 2022-11-24 av CECWIL