"Vi vill att alla ska känna glädje och stolthet"

På torsdag inleds Alliansloppet Action Week. Det innebär 10 dagar späckade med idrottsaktiviteter på yppersta elitnivå – men också ett tillfälle för Trollhättebor i alla åldrar att delta. – Vi vill att alla ska känna glädje och stolthet, vilket de gör när alla får ta plats, säger Alliansloppets Magnus ”Ölme” Eriksson.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Det som från början var en elittävling i rullskidor har utvecklats enormt sedan starten 2007. Det handlar nu mycket om att Trollhätteborna själva ska delta, vilket gäller alla åldrar eller om man lever med en funktionsnedsättning.
– Barnloppet på lördag har 400 anmälda. Klassjoggen är jättestort och OCAB-loppet är fantastiskt, där deltagarna har så otroligt mycket att lära oss andra som inte lever med en funktionsnedsättning. Vi hjälper också till så att pensionärer på olika serviceboenden ska kunna komma till Båberg och få uppleva Alliansloppet på plats säger Alliansloppets Magnus ”Ölme” Eriksson.

För andra året i rad genomförs Nations Challenge – en motsvarighet till Finnkampen, där det i stället handlar om Sverige mot Norge i en rad olika sporter: Boxning, Padel, Short Track Kayak, för att nämna några.
– Det blir en stor folkfest och jag tycker att Trollhätteborna ska ta chansen och gå ut och titta, för det är världselit som kommer hit, säger Magnus ”Ölme” Eriksson.

En av grenarna, Squashtävlingen, avgörs på Granngården och går hand i hand med Action Day Granngården, där det blir spontana turneringar, prova-på verksamhet med mera.
– Vi vill att det ska hända något i alla stadsdelar, så detta känns helt rätt, säger Magnus ”Ölme” Eriksson.

Den nyanlagda beachvolley- respektive beachhandbollplanen på Dahllöfs mosse möjliggör två nya evenemang: Beachvolley och Footvolley. Och att erbjuda goda anläggningar är viktigt för Trollhättans Stad, där man satsar på idrott och friluftsliv.
– För vår del är folkhälsobiten jätteviktig när det kommer till Alliansloppet. Det, i kombination med elitdelen där våra ungdomar kan få förebilder och inspiration, är också något som vi gör tillsammans: näringslivet, föreningar och Trollhättans Stad, säger Robert Stenberg, områdeschef på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Programmet hittar du på Alliansloppets hemsida:
Alliansloppet Action Week


Trafikinformation under Alliansloppet Action Week

Senast granskad 2019-11-01 av REBLJU