Medarbetare inom lokalvården samlade i Parkhallen

Vi firar våra lokalvårdare

Idag är det Lokalvårdens dag och det är en viktig dag. – Det är ett yrke som inte är så uppmärksammat. För oss är det ett tillfälle att uppmärksamma en yrkeskår och yrkesstoltheten. Dagen understryker vikten av att lokalvård är en viktig profession, ett tillfälle att kunna klappa oss lite extra på axeln, säger Johanna Tell, enhetschef inom Trollhättans Stads lokalvårdsverksamhet.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

I stort sett samtliga av de cirka 100 medarbetarna inom lokalvårdsverksamheten i Trollhättans Stad samlades idag i Parkhallen, med anledning av att det är Lokalvårdens dag.
– Det är jätteroligt att samla alla för en gemensam aktivitet. Vi har inte kunnat göra något större tillsammans under några år på grund av pandemin, säger Johanna Tell, enhetschef inom lokalvårdsverksamheten.
– Det är viktigt att uppmärksamma deras profession, samt att vi använder dagen till att fylla på med mer kompetens, säger enhetschefskollegan Bolette Lindqvist

Knyter ihop säcken

Halvdagen i Parkhallen ser de också som ett utmärkt tillfälle att knyta ihop säcken för den PRYL-utbildning som samtliga tillsvidareanställda har gått. Och de vill understryka vikten av den högre kunskapsnivå som utbildningen ger.
– Det är en enorm kvalitetshöjning! Det krävs mycket kunskap om materiel, det heter ju lokalvård – det vill säga att vi ska vårda lokalerna. Och det är viktigt att vi tar hand om Trollhättans Stads lokaler och tänker på de barn, elever, äldre och de anställda som vistas i dem, säger Johanna Tell.
– Och de gör så mycket mer än bara vårdar lokaler. I uppdraget ingår också att beställa material, använda vårt ekonomi-system för att granska fakturor med mera, tillägger Bolette Lindqvist.

”Viktig uppskattning”

För lokalvårdare Bhavna Padaliya är det en dag där hon verkligen känner sig extra stolt.
– Jag tycker att det är jättebra med en dag för oss som arbetar inom lokalvården. Det höjer statusen och ger oss mer respekt. Jag hör ofta från elever på min skola (Kronan skola) att jag gör ett fantastiskt jobb, och det är viktigt för oss att få känna den här uppmärksamheten, säger Bhavna Padaliya.

Senast granskad 2022-12-05 av REBLJU