Illustration cyklist i vinterväder

Var med och vintercykla!

Åker cykeln in i förrådet på vintern? Då är det dags att tänka om! Visst kan man cykla på vintern! Friheten, motionen och flexibiliteten som cykling ger kan du få året om. ”Cykelfrämjandet har utsett Trollhättan till den näst bästa cykelkommun i hela landet. Dessutom den bästa bland mellanstora städer. Nu ska vi se till att få användning för våra fina cykelvägar”, säger Agnes Falck, hållbarhetsstrateg i Trollhättans Stad.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

I samarbete med Västtrafik genomför Trollhättans Stad projektet Vintercyklist. Vi söker boende i Trollhättans kommun som vill testa på att cykla på vintern. De som blir antagna bjuds på vinterdäck inklusive byte.

Du som antagits till projektet utför vardagsresor med cykel minst tre dagar i veckan under 1 december till 1 mars. Du rapporterar in din cykeldata digitalt och har möjlighet att ge feedback på vinterväghållning med mera under perioden.

Ansök om en plats via länken nedan fram till och med 25 september – intresset brukar överskrida antalet platser så vi kan tyvärr inte garantera plats.

Vintercyklist Vasttrafik

 

Senast granskad 2022-09-05 av REBLJU