Ungdomscoacherna Sofia, Aia, Mohamed och Jessica tillsammans med teamledare Marcus Larsson (mitten). Ungdomscoacherna Sofia, Aia, Mohamed och Jessica tillsammans med teamledare Marcus Larsson (mitten).

Ungdomscoacher bidrar till ökad trygghet

För tredje sommaren i rad kommer ungdomscoacher att jobba trygghetsskapande och synas runt om i Trollhättan. – Det känns jättebra att få vara med ungdomarna och vara en extra trygg vuxen, säger Jessica, en av fyra ungdomscoacher som kommer att synas runt om i stan hela sommaren.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättans Stads ungdomscoacher kommer att jobba uppsökande i alla delar av staden under hela sommaren, dagar, kvällar och helger. Deras uppdrag är att arbeta trygghetsskapande och möta upp ungdomar och arbeta för att de ska få en meningsfull fritid.

– De blir lite som Fältenhetens förlängda arm. Ungdomscoacherna ska arbeta lite mer på individuell nivå och motivera ungdomarna till ett meningsfullt sommarlov och påvisa hur mycket bra saker som finns att göra i Trollhättan, berättar Marcus Larsson, teamledare för Fältenheten i Trollhättans Stad.

– Det är ett relationsskapande arbete, ett hantverk. Tanken är att de ska finnas där ungdomarna är, vara tillgängliga och erbjuda kontakt, fortsätter han.

Rosa tröjor

Satsningen på ungdomscoacher är inte ny, däremot är antalet coacher det – och färgen på tröjorna.

– Tidigare har det varit två ungdomscoacher, men tack vare att de är fyra i år kan vi täcka av fler områden och ha ungdomscoacher i tjänst varje dag hela sommaren. De rosa tröjorna blir också en signal till ungdomarna och andra att här finns en trygg, närvarande vuxen, säger Marcus Larsson.

Ser fram emot jobbet

En av ungdomscoacherna är Jessica. Hon ser fram emot jobbet att vara en extra vuxen som skapar möjlighet till meningsfull fritid för ungdomar.

– Jag har praktiserat på Fältenheten i 15 veckor under våren och fått en inblick i hur viktigt detta jobb är, säger Jessica.

Senast granskad 2022-06-21 av REBLJU