Helena Törneröd tar tacksamt emot plastförkläden från Leif Gustavsson, vd för Argynnis Group. Helena Törneröd tar tacksamt emot plastförkläden från Leif Gustavsson, vd för Argynnis Group.

Trollhätteföretag löste snabbleverans av plastförkläden

Helena Törneröd, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Trollhättans Stad, tar tacksamt emot den rekordsnabba leveransen av totalt 40 000 plastförkläden från Trollhätteföretaget Argynnis Group med vd Leif Gustavsson i spetsen. – Det är ett välkommet tillskott, och ett sätt för oss att säkra att personalen verkligen har skyddsutrustning, säger Helena Törneröd.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Det började för drygt en vecka sedan när Näringslivsenheten hade ett branschkrismöte med tillverkningsindustrin, där näringslivschef Helena Kortered uttryckte tacksamhet för stödet från Trollhätteföretagen när det exempelvis gällde framtagandet av stänkskydd.

Hon framförde då att det finns ett ständigt behov av plastförkläden inom Trollhättans Stad, vilket fick Leif Gustavsson, vd för Argynnis Group, att erbjuda sitt företags hjälp – och redan denna vecka har man kunnat leverera 40 000 plastförkläden från Kina.
– Det är jätteroligt att vi kan hjälpa till så här! Vi har använt våra kanaler i Kina som vi normalt nyttjar till annat, men när jag sa till min kontaktperson att plastförklädena skulle användas inom vår kommun blev det ”superprio”, säger Leif Gustavsson som en förklaring till den snabba leveransen.

Och det finns ytterligare en anledning till den snabba hanteringen från Kina.
– I höstas var vi snabba härifrån och köpte masker till dem, och i ett mejl idag svarade min kontaktperson mig att ”ni hjälpte ju oss”, berättar Leif.   

Senast granskad 2020-04-30 av REBLJU