Bild på skridskoåkare föreställandes Nils van der Poel  med handen i skyn och texten "Guldyra - Nils van der Poel återvänder till Trollhättan med VM-gulden!"

Trollhättans Stad hyllar Nils van der Poel

På tisdag kommer Trollhättans Stad att hylla Nils van der Poel i en coronasäkrad ceremoni på Edsborgs idrottsanläggning. - Det Nils har åstadkommit har skapat en väldig stolthet hos alla trollhättebor. Vi vet ju att turbomotorn uppfanns i Trollhättan, och det är tydligt att Nils bygger vidare på den traditionen, kommenterar Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Det är väldigt många från både när och fjärran som vill delta i firandet av Skridskoklubben Trollhättans fantastiska dubble VM-guldmedaljör – och nye världsrekordinnehavare på 10 000 meter – Nils van der Poel! Och firande ska det bli såklart.
– Nu får vi ha en ceremoni i mindre skala än vi hade önskat, men jag hoppas att många får möjlighet att uppleva ceremonin genom livesändningen på Facebook och se överflygningen som görs till Nils ära, fortsätter Paul Åkerlund.

Finslipade tekniken i Slättbergshallen

Trollhättesonen har genom åren i Skridskoklubben Trollhättan ägnat många timmar på att finslipa tekniken i Slättbergshallen.
– Vi kan vara stolta över de förutsättningar vi kan ge våra ungdomar att utöva idrott i våra anläggningar. Även om vi har fokus på allas möjligheter att idrotta, är det förstås väldigt glädjande att vi ser att vi i någon mån bidragit till att vi får fram en dubbel världsmästare, säger Robert Stenberg, områdeschef på Kultur- och fritidsförvaltningen i Trollhättans Stad.

Coronasäkrad ceremoni

Med hänsyn till den tillfälliga pandemilagstiftningen har Trollhättans Stad valt den kommunala idrottsanläggningen Edsborg som skådeplats för firandet av Nils van der Poel. Men även om bara ett fåtal av alla som vill hylla honom får delta rent fysiskt, kommer alla ändå att kunna följa arrangemanget då det direktsänds av lokaltidningen ttela via Facebook.

JAS-flygning

Det blir också extra märkbart för alla Trollhättebor, eftersom ett antal JAS-plan från flygflottiljen F7 i Såtenäs förärar evenemanget genom att flyga över Edsborg och Trollhättan i samband med ceremonin, så håll utkik mot himlen cirka klockan 11:15.

 

 

Senast granskad 2021-02-15 av REBLJU