Trollhättan välkomnar ny omsorgschef

Det blir Jane Johansson som blir ny förvaltningschef för omsorgsförvaltningen i Trollhättans Stad, då nuvarande förvaltningschef Lena Johansson går vidare till andra arbetsuppgifter. Jane Johansson kommer närmast från Skaraborgs sjukhus och rollen som biträdande sjukhusdirektör.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Jane Johansson har en djup förståelse för den kommunala omsorgens uppdrag och utmaningar, efter roller som undersköterska, sjuksköterska, enhetschef och förvaltningschef inom Vara kommun. Vid årsskiftet lämnar Jane Johansson sin nuvarande roll som biträdande sjukhusdirektör på Skaraborgs sjukhus, där hon också tidigare varit chef för vuxenpsykiatrin.

– Hon framstår som en oerhört förtroendeingivande, trygg och tydlig person, berättar stadsdirektör Ulrika Strandroth Frid. Mitt intryck är att Jane har ett stort intresse för att utveckla verksamheten för invånarnas bästa och har fokus på att få alla att dra åt samma håll. Det kommer att vara viktigt för att fortsätta driva det utvecklingsarbete som redan pågår inom förvaltningen.

– Omsorgen har ett viktigt uppdrag men också stora utmaningar framöver. Jag hoppas och tror att Jane Johansson kommer att bli en stark och utvecklande kraft för att möta invånarnas omsorgsbehov, kommenterar ordförande Paul Åkerlund, från kommunstyrelsen, som fattat det formella beslutet om tillsättningen.

Hennes erfarenheter från både kommunal omsorg och regional sjukvård kommer att vara värdefulla i den fortsatta utvecklingen av den nära vården, som behöver ske i tät samverkan mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna.

Porträttbild av leende brunhårig kvinna klädd i svartvit prickig blus.

– Jag ser fram emot att bli en del av den kommunala uppdraget igen och i Trollhättan ser jag att det finns både stabilitet och stark drivkraft till utveckling. Det har varit mycket positiva möten med de personer som på olika sätt deltar i Trollhättans samverkan och ledningsarbete. Jag hoppas att jag med min kunskap och erfarenhet kan bidra till fortsatt utveckling av vård och omsorg men också i det strategiskt viktiga tillväxtarbetet för staden, säger Trollhättans blivande omsorgschef Jane Johansson.

Omsorgsförvaltningen är en av sju förvaltningar inom Trollhättans Stad. Förvaltningen omsätter drygt en miljard kronor, har drygt 2000 medarbetare, och har verksamheter inom kommunal äldreomsorg, omsorg om funktionshindrade samt socialpsykiatri.

Foto: Skaraborgs sjukhus

Senast granskad 2019-09-04 av REBLJU