Tre konstverk längst Trollhätte Kanalpark. Från vänster: Vattnets Ande av Torgny Larsson, Florentibus av Anna Berglund och Visionären av Lena Flodman.

Tre nya konstverk längs kanalen

Tre nya konstverk har hittat sin plats i Trollhättan. Nu kan besökare ta del av Visionären, Florentibus och Vattnets Ande längs Trollhätte Kanalpark.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Med pompa och ståt invigdes Visionären av Lena Flodman under den Stora Invigningsdagen den 17 juni. Konstverket går att ta del av i Thyras park i Trollhättans nya stadsdel Vårvik. Vid kanalbanken står nu Florientbus av Anna Berglund, där belysning ska tillkomma, och på udden vid Kyrkbron står Vattnets Ande av Torgny Larsson.
– Varje verk är unikt och bidrar på sitt särskilda sätt till att förhöja upplevelsen i skulpurrundan, det vill säga konst längs Trollhätte Kanalpark. Under hösten ska ytterligare tre verk tillkomma. Vi tittar precis nu på lämpliga platser. Konsten kan bidra till olika upplevelser i det offentliga rummet, eftertänksamhet, glädje, förvåning eller kanske ett ifrågasättande hos betraktaren. Det är olika och i betraktarens öga. Vi vill ha en bredd och dynamik i konsten och här har vi tre verk med olika uttryck och material vilket är otroligt roligt. Det är spännande att följa processen från skiss till färdigt verk och lika högtidligt varje gång det är på plats, säger Karin Stammarnäs, Kulturchef i Trollhättans Stad.

Fokus på Trollhätte Kanalpark

Vattnets Ande och Florentibus kommer invigas senare under 2023.
– Trollhättans Stad arbetar långsiktigt med den offentliga konsten där fokus under året är längst Trollhätte Kanalpark, säger Karin Stammarnäs.

Senast granskad 2023-08-31 av TORNIL