Två artister under Abba-uppträdande och en bild på en orkester som spelar på scen. Anna-Mia Bonde och Jenny Tärneberg från The Swedish ABBA Tribute Show kommer framföra några av ABBA:s största hits ihop med N3 Symfoniorkester under nationaldagen.

Programmet klart för Trollhättans nationaldagsfirande

Den 6 juni blir det nationaldagsfirande i Trollhättans Stadspark. Nu är årets artister klara och vilka som utses till Årets brobyggare.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Den 6 juni är det dags för Trollhättans årliga nationaldagsfirande. På scen kommer Anna-Mia Bonde och Jenny Tärneberg från The Swedish ABBA Tribute Show framföra några av ABBA:s största hits ihop med N3 Symfoniorkester.
– Jag ser verkligen fram emot att få välkomna alla Trollhättebor till årets Nationaldagsfirande! Vi startar med att välkomna våra nya medborgare i stadshuset med diplom och tårta. Därefter går vi tillsammans vidare till stadsparken, där vi delar ut årets fana och pris för Årets brobyggare. Vi bjuder på musik, högtidstal av Nina Selander och glass till alla! Svenska flaggans dag kommer firas högtidsenligt och jag hoppas på att få träffa många av er den 6 juni, säger Angelica Lundgren Bielinski, Nationaldagskommitténs ordförande.

Årets brobyggare 2024

Under Nationaldagsfirandet delas priset Årets brobyggare ut. 2024 går utmärkelsen till Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal för sitt arbete med att uppmärksamma internationella kvinnodagen genom en jämställdhetsfestival.
– Att vinna årets brobyggare känns så roligt och hedrande! Extra fint känns det att vi på ett sätt delar detta pris med alla andra som var med under vår jämställdhetsfestival på internationella kvinnodagen. Alla föreningar, politiska partier, kommunala verksamheter, lokala företag som vill stå upp för jämställdhet och visa att jämställdhetsfrågan prioriteras är en vinst i sig, men att dessutom få denna utmärkelse betyder otroligt mycket. Vi är väldigt stolta och glada, säger Elin Nilsson, projektansvarig på Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal.

Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal ställer ut under mässa.

Årets brobyggare 2024

Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal – för sitt arbete med att uppmärksamma internationella kvinnodagen genom en jämställdhetsfestival. Foto: Isabellas fotografering.

Antidiskrimineringsbyrån Fyrbodal erhåller priset Årets brobyggare för sitt arbete med att uppmärksamma Internationella kvinnodagen. Byrån bygger broar mellan samhällsaktörer och har skapat ett stort engagemang hos föreningar, studieförbund, lokala företag och kommunala verksamheter att tillsammans skapa en jämställdhetsfestival i Odenhuset i Trollhättan. Jämställdhetsfestivalen på Internationella kvinnodagen har med en kombination av underhållning, allvar och kunskap lockat många besökare och satt fokus på vikten av ett jämställt och jämlikt samhälle.

 

Svensk fana

Utifrån ansökningar som kommit in delar Nationaldagskommittén ut en svensk fana till Trollhättan friidrottsklubb under nationaldagsfirandet.

Relaterad information

Program nationaldagsfirande 2024

Senast granskad 2024-05-14 av JONHJO