Porträtt på person som står utomhus. Andreas Ekholm är ny områdeschef för idrott och friluftsliv.

Ny områdeschef idrott och friluftsliv

Nu är det klart vem som ersätter Robert Stenberg som områdeschef för idrott och friluftsliv. Den 30 januari 2023 börjar Andreas Ekholm som ny chef för området.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättebon Andreas Ekholm har arbetat inom Trollhättans Stad sedan 1999. De senaste elva åren som chef. Först nio år som enhetschef inom området omsorg för funktionsnedsatta följt av två år som chef inom arbetsmarknadsstöd.
– Med Andreas får vi en erfaren chef med god kunskap om Trollhättans Stad och dess organisation samtidigt som Andreas är väl insatt i Trollhättans idrotts- och friluftsliv, säger Tommy Svensson, förvaltningschef kultur och fritid.

Träningsintresserad chef

Andreas Ekholm har en lång bakgrund inom fotbollen. Framför allt som domare, där hans främsta meriter är från elitettan. Träning och friluftsliv ligger honom varmt om hjärtat och efter att ha sprungit Ultravasan tidigare i år är nästa mål Vasaloppet.
– Jag har alltid gillat att nyttja det som Trollhättan erbjuder i friluftsväg. Nu har jag precis köpt skidor, så att staden har ett konstsnöspår passar perfekt i mina förberedelser inför Vasaloppet, säger Andreas.

Varför sökte du jobbet?

– För mig har det varit en dröm att få prova på att leda på nästa nivå. Det är även ett område som passar in väldigt bra utifrån mina personliga intressen. Det har redan gjorts väldigt mycket bra arbete inom området och det är något jag ser fram emot att få jobba vidare med.

Vad ser du för utmaningar framöver?

– Ett viktigt område att arbeta mer med är bland annat folkhälsan. Vi behöver skapa bättre träningsmöjligheter för personer från socioekonomiskt utsatta områden. Samverkan mellan politik och tjänstemannasidan kommer vara en central del i arbetet till en förbättrad service till kommuninvånarna.

Börjar i januari

Andreas börjar tjänsten den 30 januari 2023.
– Som områdeschef kommer jag jobba med att lyfta enhetschefens roll och det verksamhetsnära – för det är där arbetet sker. Det är med ett stort engagemang som ser jag fram emot att tillsammans med enhetschefer och medarbetare fortsätta lyfta och främja idrott och friluftsliv i Trollhättan!

Senast granskad 2022-12-15 av REBLJU