Tre personer ute i en skog. Andreas Ekholm, områdeschef idrott och friluftsliv, Patrik Toresson, anläggningstekniker och Niklas Laihanen, enhetschef inom idrott och friluftsliv på plats där utslagsplatsen för hål 1 kommer vara.

Discgolfbana i Trollhättan

Det händer grejer i Slätthultsområdet. Just nu pågår arbete med att ta fram en discgolfbana i Trollhättan.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Intresset för discgolf, som också kallas frisbeegolf, har ökat rejält de senaste åren. Snart får även Trollhättan en discgolfbana.
– Det kommer bli en 18-hålsbana i varierande skogsmiljö. Banlayout har tagits fram av en discgolfarkitekt, säger Niklas Laihanen, enhetschef inom idrott och friluftsliv.

Slätthult

Discgolfbanan kommer ligga vid Slätthults motionsanläggning. I samverkan med Naturvårdslaget är arbetet i full gång med att göra plats och skapa rätt förutsättningar för banan.
– Vi har börjat röja sly. Dels för själva hålen, men vi tar även bort en hel del annan sly för att göra området trevligare, säger Patrik Toresson, anläggningstekniker.

Färdig till sommaren

Discgolfbanan beräknas vara färdig till sommaren.
– Detta kommer bli ett lyft för Slätthultsområdet. Utöver att vi får en toppmodern discgolfbana kommer naturen och gamla ruiner synliggöras och bli än mer tillgängligt för besökare, säger Andreas Ekholm, områdeschef för idrott och friluftsliv.

Senast granskad 2023-02-09 av JONHJO