Folksamling kring olika utställare utomhus vid Kronan.

Comeback för Hela Kronan Gungar

God mat från olika kulturer, mängder med aktiviteter för hela familjen och ett härligt gung runt omkring Kronan. Den 19 augusti var den populära folkfesten Hela Kronan Gungar tillbaka igen.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Ny årstid, samma koncept. Mängder med kostnadsfria aktiviteter anordnades i Kronogården när Hela Kronan Gungar gjorde comeback efter pandemiuppehåll.
– Tanken från början var att göra en mindre upplaga i år, men det har varit jättestort intresse och vi har haft fler utställare än någonsin. Nästa år siktar vi dock på att arrangera festivalen på våren igen som vanligt, säger Paula Pelli, områdeschef på Kronan Kulturhus.

Fullspäckat med aktiviteter

Årets program innehöll bland annat livemusik, mat, streetsoccer, barnteater med Kapten Kryp, babyrytmik och olika prova-på-aktiviteter. Det anordnades även konserter med Balkan Trubaci Skandinavia och uppträdanden av Bleonah och El Sistema.
– Det har varit så roligt att se uppslutningen kring artisterna med lokal förankring och deltagandet från alla organisationer som bidrar till att göra Trollhättan till en stad med starkt civilsamhälle. Nu laddar vi om för en ny sprakande familjefest 2023, säger Paula Pelli.

Senast granskad 2022-10-05 av JENMAR