Kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund tillsammans med Trollhättans Stads nästa stadsdirektör Said Niklund. Kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund tillsammans med Trollhättans Stads nästa stadsdirektör, Said Niklund.

Årets chef blir ny stadsdirektör

Från årsskiftet blir Said Niklund ny stadsdirektör i Trollhättans Stad. Said är väl känd i organisationen då han sedan 12 år varit chef för arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Said utsågs nyligen till Årets chef av fackförbundet Vision.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

– Social hållbarhet är en av de viktigaste frågorna för Trollhättan framöver, där ser vi att Said kommer att kunna vara en stark kraft och driva arbetet framåt, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande.
– Vi känner Said väl efter hans år i staden och vi har ett stort förtroende för hans kapacitet och kompetens. Han har också ett omvittnat gott ledarskap. Vi ser fram emot ett nära och gott samarbete, fortsätter Paul Åkerlund.

I september i år fick Said Niklund utmärkelsen Årets chef i fokus 2020 av fackförbundet Visions ledarskapsmagasin Chefen i fokus. I juryns motivering anges bland annat att han är ”en lyhörd chef som tar samverkan och delaktighet på största allvar”.
– Jag känner mig både hedrad och glad att ha fått kommunstyrelsens förtroende att bli stadsdirektör i Trollhättan stad. I Trollhättan är både ambitioner och förväntningar höga och jag ser verkligen fram emot att tillsammans med alla kompetenta medarbetare och chefer fortsätta utveckla välfärdsuppdragen och säkerställa att våra verksamheter fortsatt levererar högkvalitativa tjänster till kommuninvånarna, kommenterar Said Niklund.

– Trollhättan andas stolthet och är en utvecklingsinriktad kommun med en stark framtidstro. Det är något som jag vill bygga vidare på. Jag tror på ett positivt ledarskap och vill leda fram till positiva lösningar genom att lyssna och hämta upp tankar och idéer till lösningar från medarbetarna, fortsätter Said Niklund.

Said Niklund är 57 år och är bosatt i Kungälv. Said har sedan 2008 arbetat som förvaltningschef i Trollhättans Stad.

Den tidigare stadsdirektören Ulrika Strandroth Frid slutade sin tjänst i Trollhättans Stad i augusti. Under hösten är tidigare personalchefen Per Johansson tillförordnad stadsdirektör. Said Niklund tillträder sin nya tjänst 1 januari 2021. Rekryteringen av hans efterträdare som förvaltningschef inleds inom kort.

Senast granskad 2020-10-21 av REBLJU