Livio Benedetto, Näringslivsenheten

Medarbetare uppmärksammas i Tempe, USA

– Livio Benedetto får minnesmärke i Arizona

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

5-10 oktober åker Trollhättans Stads internationella samordnare Livio Benedetto till Tempe för att delta i den årliga vänortsträffen. Där kommer han också att föräras med en plats i det monument som staden har för personer som svarat för betydande insatser gällande internationellt arbete.

– Det är naturligtvis väldigt hedrande och känns jättestort. Men samtidigt är det många som gjort ett bra jobb. N3 har stort utbyte och flera politiker och tjänstemän från Trollhättan har varit och är delaktiga i samarbetet. Min roll har varit att hålla ihop de löpande kontakterna, berättar Livio Benedetto. 

Samarbetet med Tempe inleddes redan 2008 och har utvecklats successivt. Vänortsavtalet skrevs under i våras och Trollhättan är därmed Tempes tionde vänort.

Trollhättans internationella samordnare tar plats i ”Tempe Sister City Ring of Honor” vid en speciell ceremoni som hålls i samband med besöket. I Ring of Honor finns sedan tidigare 47 personer som under en 40-årsperiod utmärkt sig genom insatser för stadens internationella arbete.

Fakta Tempe City

Tempe är en stad i centrala Arizona, USA med drygt 160 676 invånare. Tempe ingår i samma storstadsområde som Phoenix.

Kända landmärken i Tempe är universitetet Arizona State med nästan 100 000 studenter, samt huvudkontoret för US Airways.

För ytterligare information kontakta Isak Johansson, internationell samordnare Trollhättans Stad.

Senast granskad 2024-05-14 av KLALIW