Stabil övergång med ny VD

– Integra fortsätter att expandera verksamheten

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Stabilitet, kvalitet och en trygg expansion har varit ledstjärnor för byggingenjörerna på Integra. Men ser man över tid har det ändå hänt väldigt mycket sedan Trollhätteföretaget bildades för 19 år sedan.

– Vi startade med 13 medarbetare i Trollhättan. Idag är vi 170 medarbetare på nio orter och snart öppnar vi vårt tionde kontor när vi etablerar oss i Visby. Dessutom ska vi byta VD efter 19 år, så visst händer det mycket hos oss, skrattar medgrundaren och VD Anders Skoglund som vid årsskiftet lämnar över rollen till vice VD:n Kjell-Åke Johansson.

Integras resa har präglats av stabilitet, kombinerat med en ambition kring utmanande projekt och ny teknik. Ett framgångsrecept som gjort att man kunnat expandera. I lagom takt. Skoglund berättar exempelvis att under 19 år har man endast visat röda siffror under en futtig månad.

– Vi har haft förmånen att ha duktiga medarbetare och vår ambition har alltid varit att leverera hög kvalitet och ett bra partnerskap. Vi har inte alltid haft lägst pris, men våra kunder har uppskattat det vi levererat, vilket har gjort att vi kunnat expandera i takt med nyanställningar, berättar Skoglund.

Idag arbetar 45 medarbetare i Trollhättan, i helt nya lokalerna på Innovatum som man delar med Combitech. Största kontoret och tyngsta verksamheten är i dock Göteborg.

– Göteborg är otroligt hett just nu. Det byggs väldigt mycket och dessutom utbildas många av våra medarbetare där. Tyvärr finns det ingen utbildning för byggingenjörer i Trollhättans närområde, vilket på sikt inte är bra när det gäller rekrytering till kontoret i Trollhättan, konstaterar Kjell-Åke Johansson som snart tar över VD-stolen, men som är väl bekant med företaget, både som styrelseledamot och medarbetare sedan två år tillbaka.

Nye VD:n aviserar inte några revolutionerande förändringar. En stadig och trygg tillväxt är planen. Helt i Integras anda.

- Jag är övertygad om att det kommer att bli väldigt bra. Sedan finns jag ju kvar i företaget fast i andra roller, vi byter egentligen bara stol, säger Anders Skoglund och skrattar.

Senast granskad 2017-10-26 av ANNNIL