Bra flyt för Westline Boats

– ny partner och hopp om ökad omsättning

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Visst, Trollhättan ligger vid älven, men exklusiva motorbåtar är kanske inte det första man förknippar staden med. Men i Västra Tunhem, vid foten av Hunneberg ligger ett av landets mest exklusiva varv där varje båt tillverkas på beställning.
Bröderna Peter och Johan Holm har byggt motorbåtar tillsammans sedan 2008 – och de senaste åren har det blivit rejäl fart på verksamheten.

Ett båtvarv med tillverkning av exklusiva motorbåtar är kanske inte det första man förväntar sig när man svänger in mot Hols by, vid foten av Hunneberg. Men här går verksamheten på högvarv. Tre båtar är under produktion, varav en ska visas på den stora mässan i Stockholm. Före sommaren ska ytterligare fyra båtar produceras. Moderna familjebåtar upp till 11 meter, med en prislapp på 2.7 miljoner kronor och uppåt.

Och orderingången är god. Westline från Trollhättan har gjort sig ett namn för höga kvalitet och personlig känsla. Omsättningen har på de senaste åren gått från fyra miljoner till 15 miljoner kronor och siktet är inställt på 35 miljoner kronor, vilket skulle betyda att man producerar en båt i månaden. Idag finns totalt åtta anställda medarbetare.

– Vi är två bröder som alltid älskat båtar. Det började i liten skala och nu har vi fyra huvudmodeller där vi rent tekniskt har kapacitet att producera 30 båtar om året, berättar Peter och Johan Holm som just är i färd med att ta in en partner.

Jacek Horwat har arbetat hos Westline i många år och är högt värderad.
- Jacek är en fantastisk båtbyggare och det är inte mer än rätt att han får investera i företaget. Bättre kille och partner finns inte, konstaterar Peter och Johan som ser fram emot fortsatt expansion i varvet vid Hunneberg.

– Vi hoppas kunna öka omsättningen och har kapacitet i våra lokaler. Det svåraste är att planera logistiken eftersom vi har många underleverantörer. Men vi ser positivt på framtiden. Det här är vårt liv och det är väldigt kul att det finns människor som gillar våra produkter, hälsar Peter och Johan Holm.

Senast granskad 2018-02-27 av ANNNIL