Lila bakgrund med symbol av diplom, till höger en tjej som styr en robot

Kompetensförsörjning

I Trollhättan finns det goda förutsättningar för företag att hitta ny kompetens och att kompetensutveckla.

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8:00–16:30

Vad kan kontaktcenter hjälpa mig med?

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättan har som så många andra städer följt utvecklingen från industri till tjänst. Många av de förut typiska industriföretagen har klassificerats om till tjänsteföretag. Det ställer krav på utvecklingen av kompetensen så att det också stämmer överens med de nya behoven som företagen har idag. Trollhättan har flera gånger visat sig handlingskraftigt och bra på samverkan vilket är två viktiga delar för att lyckas med stora omställningar. Detta har lett till unika samarbeten mellan akademi och näringsliv. Ett exempel på det är vårt Produktionstekniska centrum på Innovatum där det bedrivs spjutspetsforskning i världsklass. I Trollhättan finns också Högskolan Väst med den unika profilen, arbetsintegrerat lärande.

PTC

Produktionstekniskt centrum (PTC) är en samverkansarena till stöd för utveckling hos tillverkande företag. På centrumet möts företagens tekniker och ingenjörer med Högskolan Västs studenter och forskare. Och här finns såväl spetskompetenser som resurser för omvärldsbevakning och kompetensutveckling. Produktionstekniskt centrums styrkeområden är Produktionsteknik och Automation. Låter detta intressant? PTC är öppet för alla företag och organisationer!

Läs mer om Produktionstekniskt centrum 

Högskolan Västs AIL

Högskolan Väst är Sveriges ledande högskola inom arbetsintegrerat lärande - AIL. Högskolan har sedan 2002 regeringens uppdrag att ta fram och utveckla modeller för AIL. Det betyder att man bedriver forskning och utbildning i samverkan med samhälle, näringsliv och offentlig verksamhet. Studenterna får därför, på många olika sätt, möta arbetslivet redan under studietiden. Detta leder till ett ömsesidigt utbyte av erfarenheter och kunskap som är värdefull för samtliga parter. En fantastisk möjlighet för både er som företag och för studenten!

Läs mer om AIL på Högskolan Västs hemsida

CO-OP

Cooperative Education (Co-op) är en del av Högskolan Västs arbete med arbetsintegrerat lärande. Co-op innebär att man som student förlänger sin utbildning och varvar sina studier med avlönade arbetsperioder på ett företag eller i en organisation. Arbetsperioderna är fördelade på tre eller fyra olika perioder utspridda under utbildningens 3,5 – 4 år.

Läs mer om Co-op på Högskolan Västs hemsida

Studentmedarbetare

Som företag eller organisation har man möjlighet att anställda en Studentmedarbetare från Högskolan Väst. Studentmedarbetare är en del av högskolans arbete med arbetsintegrerat lärande och innebär att studenten arbetar deltid vid sidan om pågående programstudier. Tjänsten får uppgå till max 25 % av en heltid och ska vara anpassas till pågående studier och avlönad.

Det finns flera fördelar för dig som arbetsgivare. Du får:

  • förstärkning av personal vid behov
  • möjligheter till projektanställning
  • aktuella kunskaper från högskoleutbildning
  • hjälp med din rekrytering

Läs mer om Studentmedarbetare på Högskolan Västs hemsida

Bilden föreställer en arbetsintervju. Till vänster i bild sitter kvinnan som blir intervjuad. Hon har brunt lockigt hår och är klädd i vit långärmad tröja. På andra sidan bordet sitter tre personer. En kvinna i brunt hår med grå kavaj, bredvid henne sitter en man med brunt hår och långärmad vit tröja. Längst bort i bild syns en man med blå skjorta och brunt hår. Samtliga personer ser glada ut.

Söker ditt företag personal?

I samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder vi dig som företagare att ta del av en digital tjänst som hjälper dig att rekrytera rätt kompetens till din verksamhet.

Senast granskad 2023-06-19 av KLALIW