Glad konditor som strör florsocker på bakverk

Företagsklimat

Du som företagare är viktig för hela Trollhättan och dess utveckling. Vi jobbar för att skapa de allra bästa förutsättningarna för dig som vill driva företag här. På väg mot Sveriges bästa företagsklimat!

Kontaktcenter - en väg in

Öppettider

Måndag–fredag: 8.00–16:30

Besök oss

Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan

Trollhättans Stad vill tillsammans med det lokala näringslivet och andra aktörer skapa förutsättningar för Sveriges bästa företagsklimat. Det har betydelse för både jobb och tillväxt, vilket även genererar fler invånare och högre skatteintäkter som gynnar Trollhättans utveckling.

Därför jobbar vi dagligen med att förbättra stadens arbete med att stärka företagsklimatet och snabbt hantera ärenden såsom mark- och lokalförfrågningar, bygglov och serveringstillstånd. Här fortsätter vi bland annat följa upp Trollhättans ranking i SKR:s mätning av företagsklimatet i landets kommuner (Insikt). Enligt tidigare mätningar har Trollhättan varit topp 10 i kommuner med 40 000 invånare eller fler under de senaste tre åren.

Men vi är inte nöjda. Trollhättan ska toppa rankingar kring företagsklimat och fortsätta skapa goda förutsättningar så fler entreprenörer väljer att företag, befintliga företag trivs och växer samt att fler flyttar sin verksamhet till Trollhättan. En viktig pusselbit är ett starkt företagsklimat.

Företagsklimat i siffror

Trollhättans stad jobbar aktivt med att följa upp ranking kring företagsklimat. Vi har valt att fokusera på två årliga undersökningar som görs av dels Svenskt näringslivs samt Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). För att följa Trollhättans rankingutveckling klicka på nedanstående länkar. 

Svenskt näringsliv 

Sveriges Kommuner och Regioner

Nyheter om de senaste mätningarna

Trollhättans Stad får rekordhögt betyg och är i topp i företagsklimatrankingen (SKR:s mätning för 2020)

Den positiva företagsklimattrenden fortsätter – fastighetsägare nöjda med Trollhättans Stad (Fastighetsägarna GFR:s mätning)

Symbol med nr. 1 och Helena Kortered, näringslivschef

Se vår film om företagsklimat i Trollhättan

Trollhättans Stad får rekordhögt betyg av de lokala företagen i Insikts-mätningen för 2020 och med det en förstaplatsplacering i rankingen för kommuner över 40 000 invånare. Hör Helena Kortered, näringslivschef Trollhättans Stad, berätta mer om mätningen och varför den är viktig för oss. Johan Bengtsson, samhällbyggnadschef, och Fredrik Linnarsson, enhetschef på Livsmedelsenheten, berättar hur det arbetas med utveckling och förbättringar för att hela tiden ge en bra service till våra lokala företag.

Senast granskad 2021-06-14 av Josefin Åkesson Bengtsson