Anders Skoglund på Integra och Ronnie Madsen på Combitech  Konsultföretagen Integra och Combitech satsar vidare i Trollhättan genom att flytta in i nybyggda lokaler på Innovatum. Anders Skoglund på Integra och Ronnie Madsen på Combitech ser fram emot nya utsikter i en expansiv miljö.

Snart attraktivt läge på Innovatum

Två konsultföretag i olika branscher som aldrig mötts. Men en gemensam önskan om expansion i en utvecklande miljö för nu samman Integra och Combitech i samma hus på Innovatum, där båda bestämt sig för att ta nästa steg i sin utveckling.

Person
NäringslivschefDick Eriksson 0520-49 68 10 070-164 29 00
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten

– Och vem vet, kanske kan det i framtiden vara så att vi hittar gemensamma beröringspunkter som stärker oss båda? Vi vill verka i en miljö där vi kan möta andra branscher och hitta möjligheter till spännande kombinationer och vidare utveckling, därför ville vi till Innovatum, konstaterar Combitechs affärsområdeschef Ronnie Madsen.

Combitech är ett nordiskt teknikkonsultbolag med cirka 1450 medarbetare i Sverige, Norge och Finland. 140 av dessa återfinns på Stallbacka i Trollhättan vars huvudsakliga kunder finns inom flyg, fordon och övrig industri – och snart styr man alltså kosan mot nybyggda lokaler på Innovatum.

– Vi har egentligen sökt nytt under en tid, utan att hitta rätt. Vi vill fortsätta att expandera och utvecklas i Trollhättan och jag är övertygad om att vi då behöver kunna erbjuda våra medarbetare en attraktiv arbetsplats med spännande lokaler, kombinerat med att vi finns i en kreativ miljö där vi kan hitta ny inspiration och kanske också nya partners i nya branscher. Innovatum erbjuder också den närhet till våra lokala kunder som vi eftersträvar. Vi kommer att få allt detta och när vi flyttar till Innovatum, konstaterar affärsområdeschefen Ronnie Madsen.

Anders Skoglund och Integra finns redan på Innovatum där man fokuserar på ingenjörsarbete inom byggbranschen. Man gör det så bra att man redan vuxit ur sina lokaler två gånger. Nu gick det inte att bygga om mera och därför blev lösningen att flytta in i ett nybygge.

– Vi expanderar och har idag 150 medarbetare på sju orter i Sverige, med huvudkontor i Trollhättan. När Trollhättans Tomt presenterade ett nybygge kändes det mycket spännande och saken görs ju inte sämre av att vi får dela huset med en spännande aktör inom fordon och flyg, menar Integras vd Anders Skoglund.

Under tisdagen togs det första spadtaget i Innovatumsatsningen med 2 300 kvadratmeter kontorslokaler i sex våningar. Byggnaden skall vara klar hösten 2017 och kommer att finnas strax norr om linbanans angöring, med en häftig utbyggnad över ravinen och utsikt över kanal och älvrum.

– Det är stor efterfrågan på expansion på Innovatum och vi har flera förfrågningar från företag som vill etablera. Vi tittar definitivt på vidare expansion av Innovatum. Inte enbart när det gäller företag, utan även gällande exempelvis restauranger och butiker, hälsar Anders Thorslid, vd på Trollhättans Tomt AB.

 

Senast granskad: 2016-05-23 | av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)