Lotta Modin sitter vid datorn Lotta Modin är en av flera medarbetare på Cevt som utnyttjar satellitkontoret på Innovatum.

Satelliter i Trollhättan

– bra sätt att behålla attraktiv personal i företaget

Person
NäringslivschefDick Eriksson 0520-49 68 10 070-164 29 00
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten

Utvecklings- och forskningscentrat China Euro Veichle Technology (Cevt) började med ett tiotal anställda för tre år sedan och snart är de uppe i 2 000. Geely Holding Group (med över 42 000 anställda) är huvudägare och där ingår också Volvo, Geely Auto och London Taxi Company.

Huvudverksamheten är på Lindholmen i Göteborg, men för att öka attraktionskraften för kompetenta medarbetare och kunder har man sedan i våras valt att öppna ett satellitkontor på Innovatum. En arbetsplats som idag innehåller 30-talet kontorsplatser och som på sikt kan inrymma 50-60 personer.

– Vi har flertalet duktiga medarbetare som bor i trakten av Trollhättan och för oss är det viktigt att de känner att de har och bra arbetsmiljö och goda möjligheter i vårt företag. Dessutom är flera av våra leverantörer delvis baserade i Trollhättan och då underlättar det givetvis om vi kan träffas där, konstaterar Stefan Lundin som är PR- och kommunikationsansvarig på Cevt.

Stefan tror också att satellitkontor lär bli vanligare i framtiden. Ett modernt sätt att locka medarbetare där möjligheten till mobilitet är stor.

Lotta Modin är en medarbetare som är nöjd med Cevt’s satsning på Innovatum. Hon är från Trollhättan – och med mångårig erfarenhet från Saab har hon varit eftertraktad i branschen. Först drygt två år i Combitech och nu drygt två år på Cevt.

– Jag har pendlat till Göteborg i snart två år och det är klart att det tar lite på krafterna. Ett satellitkontor i Trollhättan underlättar för min vardag, även om jag inte har möjlighet att vara där alla arbetsdagar, konstaterar hon.

– För närvarande blir det ett par gånger i veckan i Trollhättan. Det är lite nytt ännu och många av våra projekt kräver närvaro i Göteborg, men på sikt tror jag detta är helt rätt väg. De dagar man är i Trollhättan är oftast de dagar man kan arbeta som mest fokuserat. Dessutom slipper man ju restiden till och från Göteborg, säger Lotta Modin.

Hon tror att flera företag kommer att ta efter, inte minst i fordonsbranschen där det är en fördel att vara nära kunden.

– Trollhättan är fortfarande ett stort fordonskluster och det finns både duktiga medarbetare och företag i staden. Det är ett spännande sätt att behålla kompetensen på en ort, tycker Lotta Modin.

 

Senast granskad: 2016-06-30 av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)