Sandflo har nyheter på gång

– nya investeringar och satsning på golf

Person
NäringslivschefDick Eriksson 0520-49 68 10 070-164 29 00
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten

2005 klev Johan Sandflo in till farsan på Sandflo AB och frågade om det fanns jobb. Han hade jobbat tre år på GKN, för att sedan ”jobba runt”, plugga och ”jobba runt” igen.

Vad som nog var meningen som tillfälligt jobb hos farsan blev något helt annat. 12 år senare är Johan nybakad VD för Sandflo Mekaniska och kan inte tänka sig att jobba med något annat än skärande bearbetning.

–      Jag älskar att fräsa och svarva, det är det bästa jag vet, säger han med ett skratt, fullt medveten om att det kan låta något suspekt för en oinvigd.

Men det är så det är. Johan har tagit över familjeföretaget. Pappa Bosse är fortfarande med på ett hörn, men ansvaret och ledarskapet ligger på Johan, som tittar framåt på nya möjligheter. Att växa under kontrollerade former är en ambition och snart står Sandflo inför en stor investering i form av en helt ny maskin, samt ytterligare en medarbetare.

Idag är det fem medarbetare på Sandflo där huvuduppgiften är att hitta specialtillverkade lösningar till kunder. Det kan vara prototyper till allt från motordelar till specialfixturer eller annan mekanisk utrustning. Ofta kommer användaren själv in och har önskemål och tankar kring vad som behövs, sedan hittar Sandflo en lösning.

–      Vi har idag ett 50-tal kunder som utnyttjar våra tjänster regelbundet. Allt från mindre företag till GKN, Wärtsilä, Vicura, TechROi, Semcon, och Combitech.

Framtiden innefattar också ökad marknadsföring, en extern styrelse och kanske också en satsning på - golf!

–      Golf är ett personligt intresse där jag har tillverkat några olika typer av putters. Många golfare vill ha det där lilla extra och på sikt är ambitionen att Sandflo Golf  ska vara en av marknadens bästa och mest eftertraktade när det handlar om skräddarsydd utrusning. Våra putters tillverkas helt efter kundens önskemål, konstaterar Johan Sandflo.

Senast granskad: 2017-09-29 | av: Anna Nilsson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)