Kjell-Gunnar Granaas VD och delägare, Premier. Framtiden ser ljus ut för Trollhättan och regionen, säger Kjell-Gunnar Granaas VD och delägare, Premier. Foto: Peter Asp

Premier fortsätter att växa

– bemanning viktig pusselbit för Trollhättans tillväxt

Person
NäringslivschefDick Eriksson 0520-49 68 10 070-164 29 00
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten

Det startade 1993 med en jobbansökan till konsultfirman Premier som fanns på Saab. 

23 år senare är Kjell-Gunnar Granaas VD och delägare på ett företag som gått från
30 medarbetare till drygt 500 – och som förser många av regionens företag med arbetskraft och kompetens.

– Det har varit en härlig resa. 2010 köpte vi loss rättigheterna till namnet och verksamheten och därefter har verksamheten i Trollhättan expanderat från enbart traditionella teknikkonsulter till att också verka inom bemanning av all slags personal. Vårt mål är att vara en naturlig partner när företag i regionen känner att man behöver förstärka på personalsidan, berättar K-G Granaas också har verksamhet i Göteborg, Södertälje, Borås, Skövde och Oskarshamn.

Men basen och sätet är fortfarande Trollhättan. Och det är få företag på orten som har lika bra koll på hur det står till i staden. Både när det gäller kontakt med näringslivet och med staden i stort.

– Det är klart att vår verksamhet är en spegel av hur det går för traktens företag.
Vi har många kunder i både Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla och jag vill
nog påstå att det känns positivt i alla tre städerna, konstaterar Granaas som också ser vikten av att engagera sig socialt på orten man är verksam.

– Vi tycker att det är viktigt att det händer positiva saker i Trollhättan och att invånarna har något att glädjas åt även vid sidan av arbetet. Vi är bland annat partner till Alliansloppet, FC Trollhättan och Kobergs golfklubb. Det går inte att vara med överallt, men vi försöker göra lite skillnad.

Just bemanningsbranchen har blivit en viktig pusselbit när det gäller tillväxten i det lokala näringslivet. Inte minst i tider då företag kan ha svårt att rekrytera spetskompetens eller i bristyrken. Och med drygt 500 medarbetare på sex orter är Premier ett av de större företagen i staden.

– Trollhättan har gjort en verkligt stark resa efter nedläggningen av Saab. Mycket tack vare att kompetensen i stor utsträckning finns kvar på orten i form av mindre företag som är livskraftiga.

Vårt jobb är att vara en katalysator i tillväxten, så att inte det mindre företaget behöver ta alltför stora risker. Vi tycker att framtiden ser ljus ut, både för Trollhättan och för regionen, hälsar K-G Granaas.

Senast granskad: 2016-09-29 | av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)