Kommunalrådet Paul Åkerlund tillsammans med Centralens vd Johan Carlén, som representerar Skogstorpa industriområde. Foto: Peter Asp Kommunalrådet Paul Åkerlund tillsammans med Centralens vd Johan Carlén, som representerar Skogstorpa industriområde. Foto: Peter Asp

Premiär för småföretagarråd

– viktig dialog mellan politiker, tjänstemän och näringsliv

Person
NäringslivschefDick Eriksson 0520-49 68 10 070-164 29 00
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten

Näringslivet är viktigt för Trollhättan och Trollhättans Stads politiker och tjänstemän tycker det är viktigt att ta del av företag och företagares vardag.
Sedan tidigare finns ett näringslivsråd i staden och nu utökas satsningen med ett småföretagarråd som hade första mötet för en knapp månad sedan.

– Det känns väldigt bra att Trollhättans Stad är intresserade av våra vardagsutmaningar och våra framtidplaner. Det är viktigt även för mindre företag att på ett enkelt sätt nå fram till den kommunala organisationen och med småföretagarrådet så har i princip alla företagare i Trollhättan en väg in till ledande politiker och tjänstemän, berättar Centralens vd Johan Carlén som representerar Skogstorpa industriområde.

Småföretagarrådet består idag av kommunalrådet Paul Åkerlund, oppositionsrådet Peter Eriksson och näringslivschefen Dick Eriksson. Dessutom medverkar sex personer från småföretagarledet, förutom Johan Carlén är det Petra Arlebo, Företagarna, Jan Westerlund, Trollhätteplast, Tomas Larsson, Remember Me/Innovatum, Lena Abrahamsson, BA Emballage/Hojum och Maria Eklund, Lyckliga Gatan/Centrum.

– Små och medelstora företag är en mycket viktig pusselbit när det gäller Trollhättans utveckling och för oss är det angeläget att veta hur behov ser ut och hur tankar kring framtiden är. En tätare dialog öppnar givetvis också för möjligheter till samverkan och samsyn i olika samhällsfrågor. Det här känns riktigt bra, konstaterar kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund efter den första träffen som nyligen arrangerades.

Alla småföretagare ryms givetvis inte i rådet, men tanken är att alla ska ha en rimlig chans att bli hörda. Vill man framföra en synpunkt eller diskutera en fråga så kontaktar man sin egen företagarförening i det område man verkar, eller så tar man kontakt med Petra Arlebo på Företagarna.

– Det är givetvis svårt att säga exakt hur det kommer att fungera efter ett inledande möte, men känslan är god och jag tycker det är oerhört viktigt att staden lyssnar och är intresserad. Sedan är det ju viktigt att vi får en inblick i Trollhättans framtidsplaner. Vi jobbar ju alla för Trollhättans bästa och förhoppningsvis kommer det både goda idéer och samverkan ur våra träffar, konstaterar Johan Carlén.

Senast granskad: 2016-04-25 | av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)