Kajsa Oscarsson GILLAR RESOR. Nobina sköter lokaltrafiken i Trollhättan på uppdrag av Västtrafik. Marknadsansvariga Kajsa Oscarsson pratar gärna med företag om möjligheter att anpassa turer för personalen. Foto: PETER ASP

Nobina sköter lokaltrafiken

– smidig pendling är viktig kugge i Trollhättans utveckling

Person
NäringslivschefDick Eriksson 0520-49 68 10 070-164 29 00
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten

Västtrafik är huvudansvarig för lokaltrafiken i regionen, men i Trollhättan och Vänersborg är det Nobina som sköter det dagliga arbetet med att transportera invånare och pendlare.

– I Trollhättan och Vänersborg har vi drygt 70 bussar igång som kör mellan 20 000 och 25 000 turer i månaden. Varje månad görs omkring 400 000 resor med våra bussar – bara i Trollhättan och Vänersborg, berättar Kajsa Oscarsson som är marknadsansvarig på Nobina.

Företaget är således en av de viktigaste kuggarna för ett bra vardagsliv i Trollhättan. En garant för att människor ska kunna ta sig till jobbet eller till skolan, pusselbit för fritid och shopping.
En bra lokaltrafik är en förutsättning för en attraktiv ort.

– Vi försöker hitta ett samspel med näringsliv och pendlare i staden. Sedan dubbelspåret för tåget  tillkom så har det blivit en rejäl ökning av pendlingen. Det är väldigt många som reser till Trollhättan för arbete – och dessa ska ju snabbt och smidigt ta sig från Resecentrum till sina respektive arbetsplatser, berättar Kajsa som för dialog med flera större arbetsgivare för att hitta smidiga lösningar för medarbetare som pendlar.

– Vi har dialog med exempelvis Näl. I rekryteringen av sjukvårdspersonal är det viktigt att det är smidigt att pendla till sjukhuset som ju ligger en bit utanför centrum. Man vill ju helst ansluta utan att behöva vänta alltför länge på Resecentrum. Detsamma gäller GKN och andra företag på Stallbacka.

Kajsa Oscarsson är också öppen för tips idéer och förslag gällande framtidens linjer och lokaltrafik. Inte minst gällande arbetspendling.

– Det viktiga är att vi har en dialog för att gemensamt komma fram till något som funkar. Samtidigt ska man veta att vi arbetar i ganska långa perspektiv. Men generellt kan man säga att en bra lokaltrafik är bra för Västtrafik, Nobina, företagen och orten Trollhättan, hälsar Kajsa Oscarsson.

Fakta Nobina: Avtal med Västtrafik gällande lokaltrafiken i Trollhättan fram till 2020. l Drygt 70 bussar där alla är miljöklassade. l Merparten drivs på biogas. l Omkring 180 anställda med depå vid Resecentrum i Trollhättan samt vid järnvägsstationen i Vänersborg och i Lilla Edet.

Fakta busstrafiken i Trollhättan: Linjen 24 Lextorp-Resecentrum-Sylte är störst med avgång var tionde minut. De tre största hållplatserna sett till antalet passagerare är Drottningtorget, Resecentrum och Överby.

Senast granskad: 2015-10-14 | av: elin.bom@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)