Martin Wänblom blir ny VD på Innovatum

Innovatum ABs styrelse har beslutat att Martin Wänblom blir VD och koncernchef för Innovatum. Martin Wänblom kommer att tillträda den 1 mars.

Person
NäringslivschefDick Eriksson 0520-49 68 10 070-164 29 00
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten

Styrelsen har sedan i höstas jobbat med rekrytering av ny VD sedan nuvarande VD Peter Zienau aviserat att han skulle sluta. Tjänsten har fått stort intresse och det har kommit in ett sjuttiotal sökanden med stor geografisk spridning och med en jämn fördelning mellan manliga och kvinnliga sökanden.

– Vi har i styrelsen bedömt att Martin Wänblom med hans bakgrund och profil är den VD som Innovatum behöver, säger Paul Åkerlund som är styrelseordförande i Innovatum AB.

– Jag ser fram emot att få ta mig an uppdraget som VD för Innovatum AB eftersom bolaget bedriver en spännande verksamhet som så viktig för hela regionens utveckling, säger Martin Wänblom. I mina nuvarande och tidigare uppdrag har jag dessutom haft olika kontakter med Innovatum och jag har alltid uppskattat personalens engagemang och professionalism. Det skall bli riktigt roligt att få arbeta tillsammans med dem nu.

I samband med att Martin Wänblom tillträder som VD kommer vi att bjuda in media till en träff.

Martin Wänblom är 46 år, trebarnsfar och bor i Trollhättan.

Martin är för närvarande egenföretagare som konsult i strategi- och ledarskapsfrågor, men har även en mångårig bakgrund från GKN Aerospace, där han bland annat varit affärsutvecklings- och marknadschef.

För frågor kontakta Paul Åkerlund, 0520–49 76 46, 070–55 44 456

Senast granskad: 2016-02-16 av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)