Marcus Holgerson och Erik Lindahl i närbild Marcus Holgerson och Erik Lindahl har bra fart på sitt e-handelsföretag Mahol. Expansiva varumärken som Lastbilsgrossisten och Transportstyling gör att man behöver expandera verksamheten. Siktet är inställt på nybygge i Alingsåker södra. Foto: Peter Asp

Mahol bryter ny mark

– siktar på storsatsning i nya Alingsåker södra

Person
NäringslivschefDick Eriksson 0520-49 68 10 070-164 29 00
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten

Trollhättan växer så det knakar - både när det gäller antalet invånare och storleken på våra företag.

Området kring Alingsåker, strax söder om stadsdelen Lextorp, är nästa exempel på Trollhättans expansion. I Alingsåker ska det bli ett bostadsområde och en bit söderut planeras också ett e-handels och logistikcentrum.

Först att vilja etablera sig i Alingsåker södra är trollhättebaserade Mahol som växer och vill ha nya större lokaler i ett attraktivt område.

–    Vi hoppas kunna sätta spaden i marken inom ett till två år. Vår verksamhet expanderar och vi har mycket försäljning genom e-handel. Alingsåker är ett väldigt spännande alternativ för oss. Nära centrum, men samtidigt perfekt läge i närheten av E45, hälsar Marcus Holgerson som tillsammans med Erik Lindahl äger företaget som är stora på tillbehör till personbilar, transportbilar och tunga lastbilar.

Mahol har egentligen fem varumärken i sin portfölj, där de två största är Lastbilsgrossisten och Transportstyling. Två varumärken som levererar tillbehör och utrustning till fordon av alla de slag.

–    Min far körde för en åkare i Uddevalla och från början hade jag en idé om att det saknades ett ställe där man enkelt kunde köpa tillbehör till fordonen. På den vägen är det, berättar Marcus Holgerson som startade sitt företag 2007 och 2016 gick samman med Venton AB där Erik Lindahl blev delägare.

–    Vi har tillbehör och reservdelar till de flesta märkena i branschen. Merparten av vår försäljning är internetbaserad och det handlar mycket om extraljus, frontbågar och utsmyckningsprodukter. Lastskydd och takrails är andra stora produkter, berättar Marcus som nu vill expandera och bygga egen fastighet.

Mahol har idag 600 kvadratmeter lager och kontor på södra Stallbacka. Men man är trångbodda och ser dessutom andra fördelar med Alingsåker södra.

–    Det är ett väldigt bra område för just e-handel, ja egentligen alla typer av logistikföretag. Nära till staden, men samtidigt nära till pulsådern i form av E45. Vi känner att det är riktigt bra go i Trollhättan och vill gärna ta steget in i ett nytt område. Förhoppningsvis följer flera med oss, hälsar Marcus Holgerson och Erik Lindahl.

Senast granskad: 2017-03-16 av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)