Magnus Larsson som står i baren Magnus Larsson utsågs till Fyrbodals mest företagsamma person. Foto: Peter Asp

Magnus mest företagsam

– handlar om att ha kul och att samverka med många

Person
NäringslivschefDick Eriksson 0520-49 68 10 070-164 29 00
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten

Butlers, Buddy’s, Alliansloppet, Klassjoggen och FC Trollhättan. Kända varumärken i Trollhättan med en gemensam nämnare. Fyrbodals mest företagsamma person Magnus Larsson har lagt sitt engagemang i alla – och lyckats!

För Trollhättebor är Magnus Larsson en välkänd profil. Både inom idrottsrörelsen och i näringslivet. Det började i unga år med krogsatsning i form av Butlers, fortsatte med bowling och restaurang på Buddy’s och gick vidare med evenemang och idrott i form av Alliansloppet och Klassjoggen. Det senaste året har Magnus Larsson också engagerat sig i fotbollsklubben FC Trollhättan, vilket bland anat resulterade i ny huvudsponsor – och efterlängtad serieseger!

Förklaring till framgångarna? Ja, får man tro Larsson själv så handlar mycket om engagemang och att drivas av saker som man tycker är kul. Att inse vikten av att skapa kontakter – och att inte tro att man får lön för all arbetat tid.

– Men viktigast av allt är nog att man bör ha en idé som ligger rätt i tiden. Att kunna se vad som är på gång och inte vara rädd för att satsa. När vi startade Butlers låg vi helt rätt i tiden då Trollhättan hade mycket utländska konsulter och saknade en restaurang och krog med pubkänsla. Buddy’s var också något nytt och detsamma gäller Alliansloppet och Klassjoggen, konstaterar Magnus som är både stolt och ödmjuk över utmärkelsen som Årets mest företagsamma person i Fyrbodal.

– Jag är givetvis jätteglad över priset, men samtidigt är det så många som är med och bidrar, inte minst när det gäller evenemangen som jag är engagerad i . Här har vi ett otroligt stöd från allt från föreningslivet till vänner och inte minst Trollhättans Stad.

Magnus är noga med att skilja på sina företag och engagemanget i Alliansloppet, Klassjoggen och FC Trollhättan. Det är som han säger två olika saker.

– Alliansloppet var ju från början en helt sjuk grej. Jag hade skadat mig och kunde inte spinga så mycket. Jag testade rullskidor, tyckte det var kul och tänkte; varför inte starta ett lopp, minns han och skrattar högt.

Idag är loppet på väg att bli ett evenemang i absolut högsta klass som skapar ett mervärde och PR för Trollhättan som stad – men också för skidsporten.

– I takt med att snöbristen breder ut sig så blir rullskidor allt populärare. Återigen, vi låg rätt i tiden – och har aldrig funderat över att få lön för alla arbetade timmar. Det är väldigt mycket arbete, men samtidigt väldigt lustfyllt, konstaterar han.

Magnus konstaterar också att det finns goda möjligheter till företagande i Trollhättan. Både engagemang och samarbetsvilja är stor. Inte minst när det gäller den kommunala organisationen.

– Jag är ute ganska mycket i landet och så vitt jag kan jämföra så kan det vara väldigt olika beroende på vilken stad du är verksam i. När det gäller Alliansloppet och Klassjoggen så har vi alltid haft ett starkt stöd av både allmänhet och Trollhättans Stad. Dessutom är det kort väg till kontakt och besked i den kommunala organisationen, vilket är en viktig förutsättning.

En annan framgångsnyckel som Magnus gärna tar fram är att hela tiden försöka utvecklas. Något som blivit viktigare med åren.

– Allt går så mycket snabbare idag. Många förväntar sig att det ska hända nya saker, så det gäller att utvecklas.

Så då kanske det finns något nytt på gång?

– Just ny jobbar vi med att utveckla Klassjoggen och Alliansloppet. Det senaste där är att vi ska starta en världscup för rullskidor, World Classic Tour, säger Larsson och får det att låta som vilken bisak som helst…

Till sist, så var det ju det där med bostadsort. Du är ju en stor Trollhätteprofil, men bor i Vänersborg...

– Haha, ja det måste jag ju erkänna att jag gör. Egentligen är det en slump. Jag var ute efter ett hus, men hittade inget i Trollhättan. Istället blev det en bostadsrätt i Vänersborg. Nu har jag bott där i många år och helt ärligt så är det gaska skönt att komma bort lite när man lägger så mycket tid och kraft i Trollhättan. Man kan vara lite mera anonym när man är ute med hunden. Sedan är ju avståndet inget problem. För mig känns det som samma stad egentligen, säger Magnus Larsson och skrattar.

Text: Peter Asp

Senast granskad: 2015-12-16 | av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)