Frukostseminarium: Attrahera och behålla internationell kompetens

Välkommen på ett frukostseminarium om att rekrytera internationell kompetens och de möjligheter och utmaningar internationella rekryteringar medför för såväl arbetsgivare som region.

Person
NäringslivschefDick Eriksson 0520-49 68 10 070-164 29 00
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten

Begreppet ”talangattraktion” syftar till hur städer och regioner strategiskt arbetar för att attrahera och ta emot internationell kompetens och är något som kommer allt högre upp på beslutsfattares agendor runt om i världen. Som en följd av detta utvecklas nu regionala lösningar runt om i världen där det offentliga, näringsliv och universitet samverkar för att attrahera och behålla internationell kompetens

Datum: Onsdag 19 oktober
Tid: 7.45-9.30
Plats: Hotell Swania, Trollhättan

Seminariet kommer att:

  • belysa regionala utmaningar och ge en internationell utblick kring vad som sker inom talangattraktion. Hur viktig är frågan om internationell kompetens?
  • Lyfta fram några arbetsgivare tillsammans med anställda från andra länder för att höra om deras upplevelse och vilka utmaningar de har stött på. 
  • avsluta med en presentation av satsningen Global Talent West Sweden och en diskussion om och hur satsningen kan vidareutvecklas i Fyrbodal utifrån de behov som finns.

Medverkar gör Dick Eriksson - Näringslivschef Trollhättans Stad, Maria Derner – kommunikationschef Högskolan Väst och Niklas Delersjö – Huvudprojektledare Global Talent West Sweden samt representanter från ett antal företag tillsammans med anställda från andra länder.

Du bjuds på kaffe/thé och smörgås.
Vi drar en gräns på 45 personer – så först till kvarn.

Anmäl dig här: ANMÄLAN

Välkommen!

Värd:
TROLLHÄTTANS STAD i samarbete med GLOBAL TALENT GOTHENBURG/WEST SWEDEN

Medarrangörer:
HÖGSKOLAN VÄST   VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN   VÄSTSVENSKA HANDELSKAMMAREN

 

 

Senast granskad: 2016-09-26 | av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)