Fler turister till Trollhättan

I och med de kraftiga ökningarna, inte minst av utländska gästnätter, under rekordåret 2016 präglas inkvarteringsstatistiken 2017 av jämförelser mot ett mycket starkt föregående år. Trollhättan ligger på 5,7% ökning jämfört mot föregående år.

Person
VDMaria Engström Weber 073-8339355 0520-13509 (bokning)
Enhet VISIT Trollhättan Vänersborg AB Åkerssjövägen 10 461 53 Trollhättan 0520-135 09

Fler turister lockas till Trollhättan och Vänersborg även 2017, trots ett otroligt starkt 2016.

I och med de kraftiga ökningarna, inte minst av utländska gästnätter, under rekordåret 2016 präglas inkvarteringsstatistiken 2017 av jämförelser mot ett mycket starkt föregående år. Vänersborg toppar statistiken tom juni med en ökning på 38 % och Trollhättan ligger på 5,7% ökning jämfört mot föregående år.
Jämför man detta hela Västsveriges siffror med en ökning på 4,6 % så är det glädjande för destinationen. Vi har i våra mätbara mål sagt att vi skall öka antalet bokade gästnätter med minst 2 % mer än i riket. Vilket känns väldigt rolig att slå år efter år. Det har varit vår strategi att få gästerna att stanna lite längre hos oss. Varje extra natt genererar intäkter till hotell, restauranger samt shopping. Vilket genererar fler antalet sysselsatta inom besöksnäringen.
För att få dessa positiva siffror krävs samarbete. Många olika antal event och arrangemang lockar turister till Tvåstad. Tillsammans arbetar Visit med besöksmål, boendeanläggningar, restauranger och evenemangsarrangörer för att göra vår destination en plats att besöka året om.
Viktigt är också att lyfta fram de ideella krafterna som finns i föreningslivet. Många föreningar arbetar med tävlingar, och arrangemang som stärker platsen men också genererar gästnätter.
Ett event som SAAB Car festival genererade en ökning med 12,1 % i juni månad. Ett arrangemang som Alliansloppet förlänger turistsäsongen och ca 30 000 besökare kommer i samband med tävlingen. Förutom klirr i kassan hoppas vi på att fler vill komma tillbaka på semester inte bara för Alliansloppet utan kanske på semester eller Möte/konferens. Att ta tillvara på de fantastiska möjligheter vår destination erbjuder ger goda förutsättningar för ökad sysselsättning. Genom hållbara reseanledningar skapas goda långsiktiga konkurrensfördelar för destinationen.

Senast granskad: 2017-08-31 | av: Anna Nilsson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)