Double Cup i Tanum

Integrationsprojektet DoubleCup Trollhättan skapar möten och startar nätverk mellan näringslivet, nyanlända och asylsökanden sedan 2016. Nu har initiativet nått Tanum och Double Cup dras igång även i Tanums kommun.

Person
NäringslivschefDick Eriksson 0520-49 68 10 070-164 29 00
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten

Integrationsprojektet DoubleCup Trollhättan skapar möten och startar nätverk mellan näringslivet, nyanlända och asylsökanden sedan 2016. Nu har initiativet nått Tanum.

Genom att använda näringslivet för att ge en bild av det svenska samhället och möjligheterna som finns siktar projektet mot att bidra till en välkomnande atmosfär som underlättar för de nyanlända och asylsökanden att hitta sitt sammanhang.

Näringslivets engagemang är en grundsten i samhällsutvecklingen och via DoubleCups relationsskapande kan man tillsammans arbeta för ett bättre samhälle. Behovet av att mötas finns såväl hos näringslivet som nyanlända och asylsökanden. Svaret blev en kopp kaffe på arbetsplatsen.

Näringslivet efterfrågade ett enkelt, smidigt och kravlöst sätt att aktivt vara delaktiga i integrationsfrågan. För att öka chanserna för ett lyckat och givande möte fungerar deltagarnas erfarenheter, intressen och kunskaper som verktyg för att matcha deltagare. DoubleCup kan dessutom fungera som ett rekryteringsverktyg.

DoubleCup Trollhättan har visat att deltagarna kan göra stora insatser för varandra med små medel. Ett möte på en arbetsplats mitt i vardagen är ett bra bidrag till inkluderingsarbetet. Det kan bli startskottet för de nyanländas och asylsökandens kontaktnät och stor hjälp i språkträningen.

 

Mer information och kontakt:

www.doublecup.se

Senast granskad: 2017-05-31 | av: Anna Nilsson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)