Två män står på gården och diskuterar.

Arbetslivsmuseernas dag på Innovatum 9 maj

På lördag, den 9 maj samlas ett tjugotal av regionens arbetslivsmuseer på Innovatum, när Arbetslivsmuseernas dag arrangeras för andra året i rad.

Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten

Besökare kommer att få komma nära historien och få ett smakprov på hur smeder, repslagare och stenhuggare har arbetat genom tiderna. Ett arbetslivsmuseum är en verksamhet som visar, brukar och bevarar platser, kunskap och människors arbete.

– Det kan vara allt från gamla motorer till linhantverk och repslageri, säger Henrik Olsson på Innovatum som är med och arrangerar dagen.

Under lördagen kommer det att ske aktiviteter och upplevelser för alla åldrar. Mat, fika, försäljning och underhållning med trubadur Fredrik Berg och orkester från Trollhättans musikskola/N3. Museer och föreningar från hela regionen med hantverk, visningar, maskiner föredrag, samtal med utställare, mat, musik och lek samt visning av Nohabs smedja.

I Västra Götaland finns det många som intresserar sig för och berättar om lokal historia, teknisk utveckling och arbetslivets förändring. Allt fler människor engagerar sig för att sprida kunskap om den egna bygdens historia. Ett resultat av detta är att antalet arbetslivsmuseer ökat stadigt på senare år. Det finns idag över 150 arbetslivsmuseer i Västra Götalandsregionen och cirka 1400 i hela Sverige.

Lördag 9 maj, 11-16 på Innovatum.

Fritt inträde på Innovatum, Saab bilmuseum och fri åkning med linbanan.

För mer information, kontakta Henrik Olsson, tel. 0520-289 414 eller 0708-16 89 28

Läs mer på Innovatums hemsida

Senast granskad: 2015-05-07 | av: elin.bom@trollhattan.se
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)