Bostadshus i centrala staden

Bodialog andades optimism

Ett 50-tal aktörer på bostadsmarknaden, allt från fastighetsägare till politiker och tjänstemän fanns på plats när Trollhättans Stad i tisdags bjöd in till bodialog i Folkets Hus. På programmet stod en rad spännande projekt som är på gång i Trollhättan - både i närtid och lite längre fram.

Person
NäringslivschefHelena Kortered 0520-49 7049 0722-18 79 15
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten

Fastighetsägare informerades bland annat om arbetet med Nya Älvstaden, där det på sikt ska bli både bostäder verksamhetslokaler och rekrationsområde. Samt en ny förbindelse över älven i form av en bro. Men det blev också lite mera närliggande projekt, så som HSB-satsningen på uppåt 200 lägenheter vid Resecentrum (Zebran) och Eidars satsning i kvarteret Mars, som även det ligger i direkt anslutning till Resecentrum. Samt också visionen om tusen nya lägenheter fram till 2020.

Trollhättans Stads nytillträdda stadsarkitekt Gabriella Hemme fick också möjligheten att presentera sig och berätta lite om sina tankar kring Trollhättans utveckling på bostadssidan.

Sammanfattningsvis kan man säga att bodialogen andades optimism och framtidstro gällande Trollhättan. Mer om aktuella planer kan du läsa här: Planerade bostäder i Trollhättan

Senast granskad 2018-04-17 av Katarina Loodh