Mingelbild från gatan i Trollhättan

Näringsliv och arbete

Trollhättans Stad är en stor arbetsgivare som arbetar med både näringslivsutveckling och arbetsmarknadsfrågor. Det ska alltid vara lätt att nå oss och att få svar på frågor! Vill du starta eget? Vill du etablera dig i Trollhättan? Vill du växa och bli större? Vi hjälper dig med dina frågor.

Person
NäringslivschefDick Eriksson 0520-49 68 10 070-164 29 00
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten
Flygbild över Överby köpcentrum

Mark och lokaler

Har du vuxit ur dina lokaler och behöver flytta till nytt? Är du på väg in till staden med en ny etablering och vill ha hjälp att hitta rätt lösning för din nya verksamhet? Här hittar du lediga lokaler i Trollhättan.

En tjej sitter på parkbänken utanför Högskolan Väst

Företag, stöd och rådgivning

Är du företagare i Trollhättan eller har du tankar på att starta eget? Vi kan lotsa dig rätt. 

Pengar i närbild, sedlar och mynt

Upphandling och inköp

Det finns viktiga saker att tänka på inför en upphandling. Om du som leverantör undrar vad du bör tänka på, så kan du läsa mer om det via länkar från dessa sidor.

Husbygge

Bygglov

Du som ska bygga nytt, bygga om eller bygga till kan behöva bygglov. Om du vill kan du börja med att ansöka om ett förhandsbesked för bygglov. 

Uteservering i city

Serveringstillstånd

För att få servera alkohol behöver du ett serveringstillstånd.

två händer möter varandra i ett handslag

Företagarföreningar

I Trollhättan och regionen finns många företagarföreningar och nätverk där du som företagare kan knyta kontakt med andra.

 • Lennart Ekdal framför tåg på Innovatum
  I programserien "Sverige på gång" gör Ekonomikanalen ett nedslag i Trollhättan som ett gott exempel på en kommun som bidrar till att hålla Sverige igång! Trollhättan uppmärksammas i filmreportage!

Aktuellt

 • - Peter Asp förklarar Trollhättans förmåga att komma igen 16 år av information och strategi
 • Trollhättans Stad arrangerar en gång om året ett dialogmöte om upphandling och hur vi kan göra den processen bättre. Vad fungerar bra idag som vi ska göra mer av och finns det något vi ska börja göra? Allt i syfte att öka samverkan och stärka Trollhättan. Samverkan- Trollhättans styrka
 • Willy Ociansson, Willy´s CleanTech
  Att energieffektivisera behöver inte vara dyrt, krångligt eller ta tid. Kom och träffa en av Sveriges främsta experter inom området! Kostnadsfritt seminarium om att spara pengar och samtidigt bidra till en bättre miljö
 • – ny partner och hopp om ökad omsättning Bra flyt för Westline Boats
 • DoubleCup tar nu ytterligare steg och kommer anordna möten för Trollhättans näringsliv inom tre lokala jobbspår där det finns stora rekryteringsbehov Hitta rätt kompetens genom Double Cup
 • - förstärker Trollhättan som landets filmcentrum Rekordår för Film i Väst
Senast granskad: 2018-07-17 av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)