Mingelbild från gatan i Trollhättan

Näringsliv och arbete

Trollhättans Stad är en stor arbetsgivare som arbetar med både näringslivsutveckling och arbetsmarknadsfrågor. Det ska alltid vara lätt att nå oss och att få svar på frågor! Vill du starta eget? Vill du etablera dig i Trollhättan? Vill du växa och bli större? Vi hjälper dig med dina frågor.

Person
NäringslivschefHelena Kortered 0520-49 7049 0722-18 79 15
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten
En tjej och kille som pratar och promenerar. I bakgrunden syns stadshuset.

Jobba hos oss

Vi söker ständigt fler medarbetare. I Trollhättans Stads rekryteringsportal hittar du samtliga lediga tjänster - och det är också här du gör din ansökan. 

Starta upp och etablera företag

Dags att starta eget? När du startar företag bygger du något eget. Du disponerar din tid själv och arbetar mot egna mål. Men det finns mycket att hålla reda på inför starten.

Husbygge

Bygglov

Du som ska bygga nytt, bygga om eller bygga till kan behöva bygglov. Om du vill kan du börja med att ansöka om ett förhandsbesked för bygglov. 

Uteservering i city

Serveringstillstånd

För att få servera alkohol behöver du ett serveringstillstånd.

 • Lennart Ekdal framför tåg på Innovatum
  I programserien "Sverige på gång" gör Ekonomikanalen ett nedslag i Trollhättan som ett gott exempel på en kommun som bidrar till att hålla Sverige igång! Trollhättan uppmärksammas i filmreportage!

Aktuellt

 • Den 24 januari har vi dubbel filmpremiär i Trollhättan och Du som trollhättebo har chans att vinna biljetter! Filmerna som har förhandspremiär är ”Britt-Marie var här”, en filmatisering av succéromanen av Fredrik Backman, Vinn biobiljetter!
 • Från och med 1 januari 2019 gäller ny taxa för tillsyn och prövning enligt miljöbalken, livsmedelslagen och strålskyddslagen. Alla verksamheter som är berörda kommer att få information från miljökontoret. Ny taxa för tillsyn och prövning inom miljö- och livsmedelsområdet
 • Idag presenterade Svenskt Näringsliv 2018 års ranking av det lokala företagsklimatet i alla Sveriges kommuner. Trollhättan klättrade 17 placeringar och hamnade på plats 105 av totalt 290 kommuner. Trollhättan klättrar 17 placeringar
 • - Peter Asp förklarar Trollhättans förmåga att komma igen 16 år av information och strategi
 • Trollhättans Stad arrangerar en gång om året ett dialogmöte om upphandling och hur vi kan göra den processen bättre. Vad fungerar bra idag som vi ska göra mer av och finns det något vi ska börja göra? Allt i syfte att öka samverkan och stärka Trollhättan. Samverkan- Trollhättans styrka
 • Willy Ociansson, Willy´s CleanTech
  Att energieffektivisera behöver inte vara dyrt, krångligt eller ta tid. Kom och träffa en av Sveriges främsta experter inom området! Kostnadsfritt seminarium om att spara pengar och samtidigt bidra till en bättre miljö
Senast granskad: 2019-01-18 av: Cecilia Wilson
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)