Mingelbild från gatan i Trollhättan

Näringsliv och arbete

Trollhättans Stad är en stor arbetsgivare som arbetar med både näringslivsutveckling och arbetsmarknadsfrågor. Det ska alltid vara lätt att nå oss och att få svar på frågor! Vill du starta eget? Vill du etablera dig i Trollhättan? Vill du växa och bli större? Vi hjälper dig med dina frågor.

Person
NäringslivschefDick Eriksson 0520-49 68 10 070-164 29 00
Enhet Näringslivsenheten Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Näringslivsenheten
 • Lennart Ekdal framför tåg på Innovatum
  I programserien "Sverige på gång" gör Ekonomikanalen ett nedslag i Trollhättan som ett gott exempel på en kommun som bidrar till att hålla Sverige igång! Trollhättan uppmärksammas i filmreportage!

Aktuellt

 • - Peter Asp förklarar Trollhättans förmåga att komma igen 16 år av information och strategi
 • Trollhättans Stad arrangerar en gång om året ett dialogmöte om upphandling och hur vi kan göra den processen bättre. Vad fungerar bra idag som vi ska göra mer av och finns det något vi ska börja göra? Allt i syfte att öka samverkan och stärka Trollhättan. Samverkan- Trollhättans styrka
 • Willy Ociansson, Willy´s CleanTech
  Att energieffektivisera behöver inte vara dyrt, krångligt eller ta tid. Kom och träffa en av Sveriges främsta experter inom området! Kostnadsfritt seminarium om att spara pengar och samtidigt bidra till en bättre miljö
 • – ny partner och hopp om ökad omsättning Bra flyt för Westline Boats
 • DoubleCup tar nu ytterligare steg och kommer anordna möten för Trollhättans näringsliv inom tre lokala jobbspår där det finns stora rekryteringsbehov Hitta rätt kompetens genom Double Cup
 • - förstärker Trollhättan som landets filmcentrum Rekordår för Film i Väst

Brohuset som konferenslokal

Den gamla brovaktarstugan på Klaffbron, känd som Brohuset, har rustats upp och hyrs nu ut som ”världens minsta konferensanläggning”. Passa på att ha ditt möte på en av de häftigaste platserna i Trollhättan.

DoubleCup

Bidra till integration och nätverkande genom en enkel fika på din arbetsplats

Fairtrade

I Trollhättan arbetar staden och näringslivet tillsammans med information om Fairtrade och att konsumenten ska välja etiskt producerade varor. Sedan juni 2009 är Trollhättan en Fairtrade City.

två händer möter varandra i ett handslag

Företagarföreningar

I Trollhättan och regionen finns många företagarföreningar och nätverk där du som företagare kan knyta kontakt med andra.

Husbygge

Bygglov

Du som ska bygga nytt, bygga om eller bygga till kan behöva bygglov. Om du vill kan du börja med att ansöka om ett förhandsbesked för bygglov. 

Uteservering i city

Serveringstillstånd

För att få servera alkohol behöver du ett serveringstillstånd.

Senast granskad: 2018-04-04 av: Katarina Loodh
Tipsa en vän
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)
(Obligatoriskt fält)