Fyra finklädda män står framför en gran. En av dem håller ett rött paket under armen Weeping Willows. Foto: Maria Annas

Weeping Willows julsuccé till Trollhättan

Weeping Willows åter på turné med ”Christmas Time Has Come Tour”. Den 24 november sprider bandet julstämning i Nova Arena i Trollhättan.

KommunikationschefVivian Komstadius 0520-495929 0733-489969
Enhet Kommunstyrelsens förvaltning Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunstyrelsens förvaltning

Turnépremiären för Weeping Willows "Christmas Time Has Come Tour 2018” är den 16 november i Luleå. Sedan väntar ett kärt återseende i många svenska städer däribland Trollhättan. Den 24 november infinner sig julstämningen i Nova Arena och bakom konserten står arrangörerna Blixten & Co, Nova Mat & Möten och Trollhättans Stad.

- Det känns helt rätt att Weeping Willows spelar just i Nova Arena. Det kommer bli en magisk stämning, tror Marcus Rudström, arrangemangsansvarig på Trollhättans Stad.

År 2014 släpptes det guldbelönade julalbumet ”Christmas Time Has Come” som följdes upp av en utsåld julturné. Succén återvände året efter, även då med ”lapp på biljettluckan”. Därefter tog bandet en paus från julen men förra året återupptog Weeping Willows traditionen med minialbumet ”Snowflakes”.

I år bjuds det på en blandning av låtar ur bandets tjugoett år långa karriär, men med tonvikt på "Christmas Time Has Come” och ”Snowflakes”.

- Vår julturné skiljer sig något från andra och betonar de allvarliga och djupare frågorna som vi påminns om i juletid. De klassiska julbudskapen passar oss väldigt bra och vi känner oss hemma både musikaliskt och tematiskt. Något vi förstått att vår publik också gillar och identifierar sig med, därför åker vi ut på turné i år igen. Det ska bli så himla roligt och vi hoppas att det här fortsätter tills vi inte kan röra oss längre…, hälsar Weeping Willows i ett pressmeddelande.

Med på turnén följer även Anders Kappelin (bas), Johan Norin (trumpet), Andreas Andersson (sax/flöjt) och Carolina Wallin Perez (keyboard/sång).

Kontakt: Marcus Rudström, Trollhättans Stad, tel: 0701-64 24 69

Senast granskad: 2018-09-06 av: Jenny Persson