”Vi behöver hjälpas åt att skapa trygghet”

Civilsamhälle och kloka vuxna kan komplettera kommunens insatser.

KommunikationschefVivian Komstadius 0520-495929 0733-489969

PRESSMEDDELANDE

Under dagen har samordningsmöten och avstämningar mellan räddningstjänst, polis och Trollhättans Stad skett, med anledning av händelserna i Kronogården under måndagskvällen. Det finns ett nära och väl upparbetat samarbete mellan polis, räddningstjänst och polisen vid sådana här händelser.

– Det här påverkar förstås människors känsla av trygghet, och vi gör vad vi kan från Stadens sida, men vi behöver alla hjälpas åt. Vi vill uppmana föräldrar att vara ännu mer engagerade i var era ungdomar är på kvällarna. Alla kloka vuxna behöver också hjälpas åt att röra sig på gator och torg för att öka tryggheten för oss alla, kommenterar Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande.

För Trollhättans Stads verksamheter innebar måndagens händelser att den nattöppna förskolan fick stängas under kvällen, och flyttar till andra lokaler resten av veckan. Även vissa omsorgsinsatser blev fördröjda. På kort sikt genomförs vissa trygghetsskapande åtgärder, men våra ordinarie verksamheter i stadsdelen är öppna precis som vanligt.

– När sånt här händer blir jag väldigt frustrerad, men vi ska heller inte glömma att vi har en mycket positiv utveckling på gång här, som skapas genom människors engagemang och de insatser våra medarbetare gör på olika sätt. Det ska vi fortsätta med, minst lika ihärdigt som tidigare!, fortsätter Paul Åkerlund.

Senast granskad 2019-03-22 av Per Ivarsson