Unga filmare som vunnit priser på Novemberfestivalen, samlade på scenen i Apollon för gruppbild. Pristagare på Novemberfestivalen 2017 samlade på scenen i Folkets Hus Kulturhuset.

Unga filmtalanger tävlar i Trollhättan

Novemberfestivalen välkomnar alla filmintresserade 23-24 november.

KommunikationschefVivian Komstadius 0520-495929 0733-489969

PRESSMEDDELANDE

I helgen tävlar Sveriges bästa kortfilmer på Novemberfestivalen, en årlig nationell arena för unga filmare där både etablerade och kommande filmskapare möts.

– Det sprudlar av berättarglädje bland landets unga filmskapare och just variationen på filmerna är en av de stora behållningarna med Novemberfestivalen, säger Thomas Johnsson, filmpedagog på N3.

Novemberfestivalen genomförs för 23e året i rad av N3 mötesplats för ung kultur på Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan. Under fredagen erbjuds alla besökare ett seminarieprogram och under lördagen visas de tävlande filmerna. Gala med prisutdelning är finalen på festivalen.

Av alla filmer som anmäldes till de 19 uttagningsfestivalerna runt om i landet ska cirka 40 kortfilmer gjorda av filmare i åldern 16–26 år göra upp på Novemberfestivalen. Filmerna bedöms av Saga Becker, Andreas Fock och Ami Ekström som utgör årets jury.

Årets program innehåller regi, manusskrivning, distribution och teknik samt flera kända filmprofiler som föreläser. Måns Herngren berättar om sin karriär och Crazy Pictures om sin högaktuella långfilmsdebut "Den blomstertid nu kommer". Årets invigningstalare är Fanni Metelius, regissör, manusförfattare och skådespelerska, bland annat Guldbaggenominerad för sin roll i Ruben Östlunds ”Turist”.

– Alla filmintresserade är välkomna till festivalen! En biljett är allt som krävs för att ta del av programmet och se alla tävlande filmer. På Novemberfestivalen får du en unik chans att upptäcka kortfilmens kraftfulla berättarformat, avslutar Thomas Johnsson.

Kontakt: Torbjörn Jackson, projektledare Novemberfestivalen, 0520-49 66 12

Novemberfestivalen arrangeras av N3 Mötesplats för ung kultur, Trollhättans Stad, med stöd av Svenska Filminstitutet, Västra Götalandsregionen och Folkets Hus Kulturhuset.

Mer information på Novemberfestivalens webbsida

Senast granskad 2019-03-22 av Per Ivarsson