Trollhättan inviger ny idrottshall

- Syltehallen etapp ett i investering på 550 miljoner kronor

KommunikationschefVivian Komstadius 0520-495929 0733-489969

2018-05-04

19 maj invigs nya Syltehallen med öppet hus och sportaktiviteter för hela familjen. Därmed är också första etappen av Trollhättans Stads största enskilda investering någonsin klar.

Trollhättans nya och toppmoderna sporthall är en investering på 70 miljoner kronor och ingår som en del i nya Sylteskolan som kommer att vara klar 2020. Därefter inleds arbetet med en ny fritidsgård och ett nytt stadsbibliotek. En total satsning är på 550 miljoner kronor, vilket är Trollhättans största enskilda satsning någonsin!

19 maj kl. 11-13 invigs Syltehallen med ett öppet hus och föreningsaktiviteter.

- Vi är stolta över att kunna erbjuda föreningslivet och barn- och ungdomsidrotten en ny och fin fullmåttshall för träningar, tävlingar, cuper och arrangemang. Dessutom får Sylteskolans elever Trollhättans största skolidrottshall, säger Tommy Svensson, förvaltningschef Kultur och fritidsförvaltningen.

Hallen öppnas av kommunalråd Monica Hanson (S) tillsammans med Anders Torslid, vd på Kraftstaden Fastigheter. Under invigningen kan hela familjen prova på handboll, innebandy, friidrott, basket och futsal. Man kan också ta en titt på de tolv toppmoderna omklädningsrummen, provsitta läktaren med plats för 350 personer och uppleva nya Sylteskolan med hjälp av virtuell 3D-teknik.

- Golvytan i Syltehallen är hela 23x50 meter vilket gör att den håller måttet för exempelvis handboll och futsal. Men hallen är också flexibel och kan delas in i tre sektioner så fler aktiviteter kan utövas samtidigt, förklarar Niklas Laihanen, föreståndare för Syltehallen.

Syltehallens invigningsfest sker i samverkan mellan Trollhättans Stad och Kraftstaden Fastigheter i samarbete med Serneke och föreningarna KFUM Trollhättan, Trollhättans Basketbollklubb, Trollhättans Finska Förening, Skoftebyns Futsal och Trollhättans Friidrottsklubb.

Efter sommaren kommer det vara full aktivitet i Syltehallen med träningar, event och skolidrott.

Kontakt: Niklas Laihanen, hallföreståndare Trollhättans Stad, 070-369 64 63.

Senast granskad: 2018-05-04 av: Fredrika Almqvist