Mörkhårig kvinna sjunger in i en mikrofon. Kyla Brox kommer till festivalen från Storbritannien.

Stor jazz- och bluesfest i Trollhättan

Internationellt festivalprogram med nya stjärnskott och välbekanta namn.

KommunikationschefVivian Komstadius 0520-495929 0733-489969

PRESSMEDDELANDE

Den 26-27 oktober erbjuds fjorton musikakter, på tre scener, under två dagar, i Folkets Hus Kulturhuset i Trollhättan.

För tredje året i rad arrangerar Trollhättans Stad tillsammans med Trollhättans Jazzförening, Blue Chain Vänersborg och Kultur i Väst en jazz- och bluesfestival med internationell prägel.

Marius Neset, Ellen Andrea Wang, Arlid Andersen Trio och Knut Reiersrud Band är några av Norges mest intressanta artister.

– Vi är glada att vi lyckats med vår ambition att erbjuda ett internationellt program och jag hoppas att publiken gillar det. Jag tror exempelvis att danska Eliel Lazo & Cuban Funk Machines afrokubanska funkmusik kommer få festivalen att svänga, säger Christer Olsson, kulturchef, Trollhättans Stad.

Från England kommer Kyla Brox Band och från USA karismatiska Lucy Woodward samt svenskfödda bluesartisten Sofie Reed.

Givetvis är det även flera namnkunniga svenskar på programmet. Alltid aktuella Louise Hoffsten, Anna Lundqvist Quintet feat. Krister Jonsson och Peter Asplund Aspiration med Lars Jansson är några musiker som besökarna möter under festivalen. Matz Nilsson har speciellt för Trollhättan Jazz & Blues satt ihop en ny upplaga av Hawk On Flight.

– På fredagen öppnar Franska Trion festivalen och på lördagen är Broken Beads först ut på scenen. Det är två spännande, högaktuella band som sätter tonen på festivalen. Det är hög klass på årets festival och musikaliskt är det nog det bästa program vi haft, avslutar Christer Olsson.

Kontakt: Christer Olsson, telefon 0520- 49 78 75

Mer information om programmet