Ny stjärna i Park of Fame

Janne Karlsson blir nästa person att få en stjärna i Trollhättans egen Park of Fame.

PRESSMEDDELANDE

Frank Andersson är inte den enda brottare från Trollhättan som blivit en av världens bästa. Sedan tidigare finns också Bertil Antonsson med i Trollhättans Park of Fame och nu kommer ännu en världsmästarbrottare att få den uppmärksamhet han förtjänar.

Den nya stjärnan är ingen mindre än Janne Karlsson (född 1945), trogen Trollhättans Atletklubb, och med två OS-medaljer, två VM-medaljer och fem EM-medaljer i bagaget. Dessutom har han plockat hem inte mindre än 28 SM-guld! Såklart att han är väl värd att hedras med en stjärna!

I samband med Idrottsgalan kommer bemärkelsen att uppmärksammas. Själva plattnedläggningen kommer att ske i samband med en mindre ceremoni under senare delen av sommaren.

– Janne Karlsson har varit nominerad även tidigare, och uppfyller de kriterier vi har för att förtjäna en stjärna i vår Park of Fame. Nu var det hög tid att ge denne store idrottsman den uppmärksamhet han förtjänar, kommenterar utvecklingschef Håkan Falck.

Trollhättans egen Park of Fame bildades 2007 och finns i Betty Backs park i centrala Trollhättan. Där finns plattor i stenläggningen som hedrar personer som har gjort Trollhättan känt utanför kommunens gränser. Idag finns fjorton stjärnor. Inom kort blir alltså Janne Karlsson den femtonde stjärnan.

Övriga stjärnor i Park of Fame hittar ni på vår webbplats.

Kontakt: Håkan Falck, utvecklingschef, Trollhättans Stad, 0520-49 79 65

Senast granskad 2019-03-22 av Per Ivarsson