Martin Wänblom, Innovatum, Ann-Christine Sandberg, Trollhättans Stad, pristagaren Mahdi Deer och Tobias Hellberg, Swedbank.

Mahdi Deer årets kreativitetsstipendiat

Poddaren, inspiratören och brobyggaren Mahdi Deer tog emot 30 000 kronor då 15:e Kreativitetsstipendiet delades ut före handbollslandskampen Sverige-Montenegro i Älvhögsborg.

KommunikationschefVivian Komstadius 0520-495929 0733-489969

PRESSMEDDELANDE

Trollhättans Stad, Innovatum och Swedbank vill nu passa på
att dela ut Trollhättans Kreativitetsstipendie.
För 15:e gången delas detta pris ut och

– Det har aldrig kommit in så många starka nomineringar tidigare, det visar på den otroliga kreativitet som kännetecknar Trollhättan, säger Ann-Christine Sandberg från näringslivsenheten i Trollhättans Stad som samordnar juryn.

Juryn som består av representanter från Swedbank, Högskolan Väst, Trollhättans Stad och Innovatum var enhälliga i sitt val. Motiveringen lyder som följer:

Mahdi har under många år arbetat ideellt med integrationsfrämjande insatser via sin radiopodd i Trollhättan. I podden berättar Mahdi på somaliska om nyheter och det svenska samhället.Han har 60.000-70.000 lyssnare där några bor i Trollhättan men även nationella och internationella lyssnare.

Mahdi är med och främjar ett rikt kulturliv, hjälper och inspirerar ungdomar, utlandsfödda kvinnor, och män i utanförskap. Mahdi är också engagerad och jobbar tillsammans med Somaliska personskadeföreningen, ABF FyrBoDal och Röda Korset. Engagemanget i Röda korset säger Mahdi själv beror på att han inte skulle leva idag utan det arbete som Röda Korset gjort och gör i Somalia. Att han hjälper andra är hans sätt att ge tillbaka.

Tobias Hellberg från Swedbank, Martin Wänblom från Innovatum och Ann-Christine Sandberg från Trollhättans Stad representerade juryn och delade ut priset i samband med handbollsmatchen i Älvhögsborg under fredagskvällen.

Kreativitetsstipendiet, som är på 30 000 kr, ska belysa och främja kreativitet i Trollhättan och är instiftat av Trollhättans Stad, Swedbank och Innovatum.

Läs mer om stipendiet på Trollhättans Stads webbplats.

För mer information, kontakta:

Anki Sandberg, Näringslivsenheten Trollhättans Stad, tel 0520-49 62 72

Senast granskad 2019-03-22 av Per Ivarsson