Personalen på Kronan är glada och räcker upp blombuketten i en segergest. Medarbetarna på Kronan jublar över vinsten!

Kronan blev Årets bibliotek 2018!

Vinnaren korades idag på Bok- och biblioteksmässan.

Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

PRESSMEDDELANDE

Idag på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg korades Kronan Bibliotek till Årets Bibliotek 2018.

Hela personalen var på plats för att invänta resultatet och givetvis är glädjen stor denna eftermiddag. Mitt i glädjeyran efter prisutdelningen säger Marie Eriksdotter, biblioteksföreståndare, så här om vinsten.

- Det känns fantastiskt roligt! Jag är jätteglad, och stolt över vilken arbetsgrupp vi är och stolt över våra besökare. Detta betyder massor för Kronan, för Kronogården och för Trollhättan!  

Utmärkelsen delas ut årligen av DIK, fackförbundet för kultur och kommunikation, och juryn har bedömt verksamheten utifrån bibliotekets förutsättningar och tittat särskilt på kriterier som användarvänlighet, organisation, stabilitet, kreativitet, utveckling, bestånd och förankring bland kunder/användare i samhället.

Årets tema var demokrati och folket har fått vara med och rösta fram sitt favoritbibliotek. Förutom Kronan var Länsbiblioteket i Västerbotten och PUNKT127 i Bredäng nominerade till priset. 

- Det görs fantastiska saker på många bibliotek runt om i Sverige varje dag, men på Kronan bibliotek i Trollhättan omsätter man vilja, entusiasm och engagemang till läslust, integration och demokrati i bästa möjliga form. Därför är de Årets Bibliotek 2018, säger Anna Troberg, ordförande i DIK och juryordförande i DIKs pressmeddelande. 

Utöver äran vinner Kronan ett stipendium om 25 000 kronor till verksamheten.

Kontakt: Marie Eriksdotter, biblioteksföreståndare Kronan, telefon: 0733-48 80 69

Senast granskad 2019-03-22 av Per Ivarsson