Kronan bjuder Trollhättan på folkfest

- Hela Kronan Gungar samlar 30-talet föreningar

KommunikationschefVivian Komstadius 0520-495929 0733-489969

PRESSMEDDELANDE, 2018-05-08

Torsdag 10 maj är det dags för arrangemanget Hela Kronan Gungar.

Enligt traditionen ställer Kronan Kulturhus och föreningslivet till med stor familjefest på Kristi himmelsfärdsdag – och hoppas på besökare från hela Trollhättan

Paula Pelli, kulturhuschef på Kronan, välkomnar trollhätteborna till den sprakande folkfesten.

– På Hela Kronan Gungar bjuds det på underhållning, massor av god mat, ja helt enkelt aktiviteter för alla, förklarar Paula.

Ett 30-tal föreningar och offentliga organisationer visar upp sig och musikframträdanden, clowner, föreläsningar, sport och lek ramar in de lokala föreningarnas engagemang på Kronogårds torg.

På scenen framträder Sousou och Maher Cissiko, en svensk senegalesisk duo med influenser från reggae och soul samt Göteborgsgruppen Tetra med arabiska och grekiska sånginfluenser.

Även Kronan Kulturhus håller öppet under dagen med aktiviteter på biblioteket.

– Clownen Raimondo kommer och bjuder oss på många skratt och frilansjournalisten Jack Werner håller föredrag om varför han inte tycker om begreppet ”fake news” och vad vandringssägner på sociala medier kan berätta, säger Marie Eriksdotter, biblioteksföreståndare Kronan.

Till biblioteket kan du också ta med en stickling och byta till en ny, och köpa gallrade böcker och tidskrifter.

– Hela Kronan Gungar är ett tillfälle att mötas, ha roligt och äta sig proppmätt i en glädjefylld miljö som vi är stolta över, konstaterar Paula Pelli.

Kontakt: Paula Pelli, Trollhättans Stad, 0520-49 78 85.

Senast granskad 2019-03-22 av Per Ivarsson