Bostadshus i centrala staden

Grönt ljus för Trollhättans bostadsgaranti

Trollhättan lever fortsatt upp till sin bostadsgaranti för studenter och är en av 9 studentorter i landet, som får grönt ljus när det gäller bostadsgaranti för kommande läsår.

KommunikationschefVivian Komstadius 0520-495929 0733-489969

PRESSMEDDELANDE, 2018-08-22

Sveriges förenade studentkårer (SFS) konstaterar i sin bostadsrapport att "Trollhättans bostadsbolag Eidar har en bostadsgaranti som innebär att den som studerar på minst halvfart ska erbjudas en lägenhet inom 30 dagar från terminsstart. Trots att högskolan öppnat upp för fler utbildningsplatser vilket ökat trycket något har det totala bostadsbeståndet ökat med 20 studentlägenheter vilket gör att möjligheten till att få ett boende inom ramen för bostadsgarantin är fortsatt god. Studentlägenheterna har en rimlig hyressättning och ligger inom rimligt avstånd från campus.”

Totalt har man undersökt 33 städer i landet.

– Bostadsgarantin är ett viktigt konkurrensmedel när det gäller att locka studenter och vi har tillsammans med bostadsbolaget Eidar, Studentkåren och Högskolan Väst arbetat hårt för att lyckas upprätthålla garantin. Bland annat arbetar vi även i år med att aktivt söka privata hyresvärdar som kan tänka sig en inneboende student, konstaterar Trollhättans Stads kommunikationschef Vivian Komstadius, som också är samordnare för studentfrågor.

– Just samverkan och att bostadsgarantin verkligen är prioriterad från politiskt håll är nyckelfaktorer för att vi lyckats ordna bostäder på en i övrigt väldigt het bostadsmarknad. Eidar har gjort ett jättebra jobb fortsätter Vivian Komstadius.

Vid ytterligare frågor kontakta Vivian Komstadius, kommunikationschef Trollhättans Stad, 0733-489969.

Fakta Bostadsgarantin

• Trollhättan, Gävle, Karlshamn, Piteå, Skellefteå, Sundsvall, Västerås, Örnsköldsvik och Östersund är de orter som får grönt ljus gällande bostadsgarantin.
  • På den röda listan med 12 orter finns stora städer som Stockholm och Göteborg samt klassiska studentstäder som Uppsala och Lund, men även mindre städer som Halmstad, Skövde och Växjö.

Länk till SFS Bostadsrapport

Senast granskad 2019-03-22 av Per Ivarsson