Friskis&Svettis till Innovatumhallen

– flyttar till helt nya lokaler från årsskiftet

KommunikationschefVivian Komstadius 0520-495929 0733-489969

PRESSMEDDELANDE, 2018-02-06

Nu går byggstarten för översta våningsplanet i Innovatumhallen. Trollhättans Badmintonföreningen får därmed sällskap av Friskis&Svettis som lämnar sina nuvarande lokaler på Hojum.

– Det känns verkligen bra att vi hittat en lämplig lösning för en av kommunens största föreningar säger Robert Stenberg som är områdeschef för Idrott och friluftsliv i Trollhättans Stad.

Kultur och fritidsförvaltningen har sedan våren 2017 haft en dialog med Friskis&Svettis om föreningens trängande behov av en ny lokal. Sedan Badmintonföreningen flyttade in i Innovatumhallen 2016 har det översta våningsplanet stått tomt i väntan på rätt hyresgäst.

– Vi är tacksamma att Trollhättans Stad ger oss den här möjligheten. Vi har haft vår nuvarande lokal i över 15 år och nu ser vi verkligen fram emot en nystart i detta expansiva område säger Peter Winbo-Nord, ordförande i Friskis&Svettis.

Lokalen blir 1400 kvadratmeter fördelat på gym, två salar för gruppträning, en spinningssal samt omklädningsrum. Industrikänslan behålls med betongytor och stålbalkar i taket. Entrén till Innovatumhallen blir gemensam för båda verksamheterna och anpassas för ett ökat flöde av besökare. Caféet drivs fortsättningsvis av Badmintonföreningen men är öppet för alla.

– Vi har ju bott in oss i Innovatumhallen men visst blir det spännande och roligt att få in en aktör till. Det kommer garanterat ge synergier på sikt, tror Christer Johansson, hallchef, Trollhättans Badmintonförening.

Kraftstaden äger den anrika byggnaden men hyr ut till Kultur- och fritidsförvaltningen som i sin tur hyr ut lokalerna och driften till föreningarna.

FAKTA: Trollhättans Badmintonförening har idag drygt 300 medlemmar och ett 100-tal motionärer. Friskis&Svettis har nära 3000 föreningsmedlemmar i åldrarna 2–95 år.

Kontakt: Robert Stenberg, Trollhättans Stad, 0705-62 84 51, Peter Winbo-Nord, Friskis&Svettis, 0700-87 31 75, Christer Johansson, Trollhättans Badmintonförening, 0720-08 90 52.

Senast granskad 2019-03-22 av Per Ivarsson