Fotbollsgemenskap i centrum

– Trollhättans Stad bjuder in alla trollhättebor att se VM-matchen på storbildsskärm

KommunikationschefVivian Komstadius 0520-495929 0733-489969

Många trollhättebor har hört av sig till Trollhättans Stad, City Trollhättan och andra aktörer med frågor om varför vi inte har en publik plats för att titta på herrarnas VM-fotboll. Ofta har näringslivet varit drivande i den här typen av arrangemang, men då många saknat möjlighet att titta tillsammans har Trollhättans Stad valt att agera. Det har varit ett oerhört intensivt arbete, och fortfarande kvarstår några pusselbitar innan allt är på plats. Tillsammans med Trollhättan Energi AB, Eidar och Kraftstaden, i samverkan med City Trollhättan, bjuder nu Trollhättans Stad in Trollhätteborna på spänning och gemenskap i fotbollens tecken!

– Det är ju fantastiskt att vi nått så här långt i VM! Då vill vi passa på att bjuda trollhätteborna på en trevlig upplevelse i centrum, säger Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande.

I samband med landslagsherrarnas kvartsfinalmatch i VM på lördag, kommer en storbildsskärm att finnas på plats i Maria Alberts park med gratis möjlighet att titta på matchen tillsammans med andra engagerade trollhättebor. Sändningen inleds preliminärt kl 15. Tänk på att de vanliga reglerna för allmän plats gäller, det innebär till exempel att förbud mot att dricka medhavd alkohol i centrum.

– Det kommer att vara ont om sittplatser så ta gärna med dig något att sitta på, hälsar Samhällsbyggnadschef Johan Bengtsson som hållit i trådarna.

Kontakt för mer information:

Paul Åkerlund, kommunstyrelsens ordförande, tfn 070-554 44 56
Jörgen Einarsson, projektledare Samhällsbyggnadsförvaltningen, 0520-49 76 27