Sveriges kultur- och demokratiminister, ler mot fotografen. Klädd i vit skjorta och mörkt hår i hästsvans. Alice Bah Kuhnke. Foto Kristian Pohl

En timme med demokratiministern

Kronan Kulturhus bjuder in till öppet föredrag och samtal med Sveriges kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, i en fortsättning på vårens och sommarens satsning på temat delaktighet och demokrati.

Person
KommunikationschefVivian Komstadius 0520-495929 0733-489969
Enhet Kommunikationsavdelningen Gärdhemsvägen 9 461 83 Trollhättan 0520-49 50 00 Kommunikationsavdelningen

PRESSMEDDELANDE

Den 21 augusti välkomnas trollhätteborna till Kronan bibliotek för att möta Alice Bah Kuhnke.

- Som folkbibliotek jobbar vi med kultur och demokrati varje dag. Vi tyckte därför att det var en god idé att bjuda in Sveriges kultur- och demokratiminister för ett föredrag och samtal om folkbibliotekens roll som folkbildare och samhällsbärare. Biblioteken är den mest besökta gemensamma mötesplatsen i samhället, och de flesta av oss har ett förhållande till något bibliotek, förklarar Marie Eriksdotter, biblioteksföreståndare på Kronan.

Föredraget arrangeras i Kronan bibliotek med start 17.30. Det är ett öppet arrangemang utan anmälan och alla är välkomna.

Arrangören hoppas intressera invånare i hela Trollhättan att komma till Kronan för att bli inspirerade av ett samtal om viktiga samhällsfrågor.   

- Ta tillfället i akt och kom nu när vi får besök av en minister. Om du kanske inte besökt Kronan bibliotek förut så är det ju ett perfekt tillfälle att se hur fint det är här, uppmanar Marie.

Arrangemanget ”En timme med Alice Bah Kuhnke” är en del av Kronans program ”Alla för Trollhättan” som under våren och sommaren erbjudit olika aktiviteter på temat delaktighet och demokrati.  

Kontakt: Marie Eriksdotter 0520-49 78 87

Senast granskad 2019-03-22 av Per Ivarsson