Daniel Årets brobyggare

- prisas av Trollhättans Stad på nationaldagen

KommunikationschefVivian Komstadius 0520-495929 0733-489969

2018-05-23

På Nationaldagen delar Trollhättans Stad ut priset Årets Brobyggare på 10 000 kr till en privatperson eller organisation som gjort särskilda insatser för att bygga broar mellan människor och kulturer.

Trollhätteborna har fått vara med och nominera och bland alla förslag som kommit in har den politiska Nationaldagskommittén beslutat att tilldela utmärkelsen till Daniel Johansson, även känd som ”Rosa Mannen”, för hans insamling av datorer, mobiler och surfplattor till nyanlända.

-          Kommittén tycker att Daniel i sitt insamlingsprojekt visat prov på kreativitet i att nyttja sina egna kunskaper för att hjälpa andra, jobbat oförtröttligt över tid och fått många personer att engagera sig och bidra, säger Olov Säfström, Kommunfullmäktiges ordförande.

På Nationaldagen delar Trollhättans Stad även årets fana till föreningen Midnimo och årets flagga till både FUB Trollhättan och Höljebacka Brandmuseums vänner.

-          Vi vill säga stort tack till alla som varit med och nominerat. Det har varit många bra förslag på brobyggare så det var svårt att välja. Men ge inte upp, var med och nominera nästa år igen, avslutar Olov Säfström, ordförande för Nationaldagskommittén.

För mer information kontakta Christer Olsson, kulturchef, Trollhättans Stad, 0520-49 78 75. Eller Daniel Johansson (datortillflykting@gmail.com)

Motivering:

”En sann eldsjäl som under flera år, på eget initiativ, samlat in hundratals datorer för att hjälpa många av våra vänner som flytt hit. På ett annorlunda sätt har Daniel byggt ett stort förtroende och en bro mellan nyanlända och alla de organisationer och privatpersoner som skänkt utrustning. Daniel har även restaurerat datorerna och fyllt dem med innehåll för både sysselsättning och språkträning. Årets Brobyggare har visat prov på kreativitet, uthållighet och förmåga att väcka stort engagemang.”

Senast granskad: 2018-05-23 av: Peter Asp